Özgökçe, mahalle muhtarlarıyla hem tanıştı, hem de sorunlarını dinledi.

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, mahalle muhtarlarıyla düzenlediği toplantıda hem tanıştı hem de sorunlarını dinledi.

VAN 29.04.2014 09:38:50 0
Özgökçe, mahalle muhtarlarıyla hem tanıştı, hem de sorunlarını dinledi.
Tarih: 01.01.0001 00:00
Özgökçe, mahalle muhtarlarıyla hem tanıştı, hem de sorunlarını dinledi.


Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin ev sahipliğinde gerçekleşen tanışma ve bilgilendirme toplantısı, yeni dönemde ilçeye hizmet edecek mahalle muhtarlarını bir araya getirdi. Tuşba Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk ve mahalle muhtarları katıldı. Vatandaşların teveccüh göstererek ‘bu kişiler bizim hakkımızı, hukukumuzu arar ve bizim derdimizden anlar’ diyerek muhtarları seçtiğini söyleyen Başkan Doç. Dr. Özgökçe, “Biz ilçede bu çalışmalarımızı inşallah sizlerle birlikte yapacağız. Mahallelerimizde ne yapacaksak ilk önce sizlerle istişare edeceğiz” dedi.
Dağıttıkları formlara sorunlarının kısa, orta ve uzun vade şeklinde öncelik sırasına göre yazmalarını isteyen Başkan Doç. Dr. Özgökçe, “Birincisi kısa süre dediğimiz bir ay içinde yapılması gerekenler, ikincisi orta vade dediğimiz 6 ay içerisinde yapılması gerekenler ve son olarak da uzun vade dediğimiz bir yıl içinde yapılması gerekenlerdir. Biz zaten sizlerle sık sık bir araya geleceğiz. Biz gece gündüz sizlerin emrinde olacağız” diye konuştu.



“GECE GÜNDÜZ DEMEDEN HİZMETİNİZDE OLACAĞIZ”


Gece gündüz demeden ilçe halkının emrinde olacağını vurgulayan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, tüm muhtarların gece gündüz demeden kendisini arayabileceğini dile getirdi. Başkan Doç. Dr. Özgökçe, “Allah göstermesin bir durum olduğundan bizleri hemen arıyorsunuz. İster merkezi hükümet nezdinde ister Van Büyükşehir Belediyesi ve ister Tuşba Belediyesi ile ilgili gerekeni yapacağız. Çünkü biz insanlarımıza bu sözü verdik. Biz halkımıza dedik ki, eksiklerinizi zamanında bir bir yerine getireceğiz ve mahallelerimizin altyapı, içme suyu, yol, cami, imam evi, taziye evi ve mezarlıklar gibi toplumu ilgilendiren işlere öncelik vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Mahallelerin sorunlarına göre gruplandıracaklarını da dile getiren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “İnsanlar bizden ve sizlerden çok şey bekliyor. Köylerimizin ihtiyaçlarını altyapı, mezarlık ve taziye evi gibi sorunları gruplandırarak çalışmalarımızı bu şekilde yürüteceğiz” şeklinde konuştu.
Tüm mahallelerin aydınlatma çalışmalarına başladıklarını da vurgulayan Başkan Doç. Dr. Özgökçe, “Bazı sorunlarınız direk belediyeyi ilgilendirdiği gibi bazı sorunlarınız belediye ile ilgili olmasa dahi sağlıktan eğitime tüm sorunlarla ilgileneceğiz. Bütün ekipmanlarımızla birlikte sizlerin emrinizde olacağız” diye konuştu.
Belediye Başkanı Doç. Dr. Özgökçe, yaptığı açılış konuşmasının ardından mahalle muhtarları tek tek kendilerini tanıtarak tanışma imkanı buldular. Toplantı sonunda muhtarların doldurduğu ihtiyaç formlarını alan Başkan Doç. Dr. Özgökçe, muhtarlara kalem takımı hediye etti.
Başkan Özgökçe, seçilmesinden dolayı kendisine kutlama amaçlı gönderilen çiçekleri muhtarlıklara hediye ederek uğurladı.