Özgökçe, Erzurum’daki toplantıda tecrübelerini paylaştı

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Erzurum Hizmetiçi Enstütüsü'nde düzenlenen ve 3 gün süren ‘AK Belediyeler 2019 Yolunda Yerel Yönetimler Doğu Anadolu Bölge’ toplantısına katılarak tecrübe paylaşımında bulundu.

VAN 19.01.2018 12:15:25 0
Özgökçe, Erzurum’daki toplantıda tecrübelerini paylaştı
Tarih: 01.01.0001 00:00
   'AK Belediyeler 2019 yolunda' programının ilk konuşmacısı olarak Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe tüm katılımcıların beğenisini kazanan, ‘Tuşba’da 4 yıldan Nereden Nereye” başlıklı sunumunda kıt imkanlara rağmen ancak 40 yılda yapılabilecek hizmetleri 4 yılda nasıl Tuşba’ya kazandırdıklarını zengin görseller ile gerçekleştirdi.

   Özgökçe, ‘Tuşba’yı Van’ın Yükselen Değeri’ haline getirmek ve vefalı halkımıza hizmetkar olmak için yola çıktık. Yıllardan beri yapılmayan hizmetleri, dağ gibi büyüyen sorunları çözmek için gece gündüz demeden projeler üreterek Tuşba’yı yaşanır modern kent haline getirmek için çalışıyoruz” dedi.

    Tuşba Belediye Hizmet Binası, Kültür Merkezi, Kongre ve Çok Amaçlı Salonlar, Aile, Kadın ve Çocuk Destek Merkezleri, Bilim, Spor ve Sanat Kompleksleri, Parklar, Alışveriş Merkezleri, Yeni Çarşı Merkezi oluşturma çalışmaları ve otoparklarıyla kendi kendine yeten, insan, ekoloji ve medeniyet eksenli modern bir şehir inşa etmek için çabaladıklarını anlatan Özgökçe, “15 Temmuz Şehitler Parkı, Kampüs ile İskele arasında sahil yolu ve sahil bandı oluşturarak modern Park ve Sosyal, Kültür Tesislere ağırlık veriyoruz. 2011 depreminden sonra ilçemizde yapılan TOKİ’lerde Sosyal Alanlarda ve Sosyal Spor tesislerine ağırlık vererek buraları ilçemizin cazibe merkezleri haline getirdik. TUŞMEK (Tuşbada Meslek Edindirme Kursları) Mahallelerimizde deneyimli eğitimcilerimiz ile etüt merkezlerinde gençlerimize 35 farklı alanda mesleki eğitim desteği veriyoruz. Tüm mahallelerimizin yollarını BSK sıcak asfalt ve kilit parke taş kaplama yapma çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir” diyen Başkan Özgökçe; tecrübe paylaşımı bölümünde, Tuşba Belediyesi'nin halka kısa bir vakitte Van’da hayata geçirilen ve hemen hepsinin ilk ve tek olan projelerinin hepsini tek tek nasıl yaptıklarını ve halkın gönlüne nasıl girdiklerini anlattı.

   Çalışma sahalarında ilçe belediyeleri ile büyükşehir belediyelerinin yasalardan kaynaklanan koordinasyon eksiklikleri, ilçe belediyelerinin karşılaştıkları sorunlara da değinen Başkan Özgökçe özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki belediyelere karla mücadele dönemlerinde mutlaka ek bir desteğin verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

   2018 yılının kendileri için final yılı olduğu için tüm mega projeleri hakkında da bilgi veren Başkan Özgökçe, ayrıca 2019 hedefleri ve bölgenin acil sorunları hakkında da bilgiler sundu.

    Tüm bu mükemmel hizmetleri art niyetli muhaliflerin bölgede neden ve nasıl karalamaya çalıştıklarına da değinen Başkan Özgökçe, “Kamu kurum ve kuruluşlarında personel çalıştırılmasına dayalı hı̇zmet alımı sözleşmelerı̇ kapsamında çalıştırılmakta olan ı̇şçı̇lerı̇n süreklı̇ ı̇şçı̇ kadrolarına veya mahallı̇ ı̇dare şı̇rketlerı̇nde ı̇şçı̇ statüsüne geçı̇rı̇lmesı̇ne ı̇lı̇şkı̇n 375 Sayılı Kanun ile Taşeron Sistemine son veren ve yaklaşık 1 milyon kişiyi bu dertten kurtaran, yıllardır kimsenin yapamadığını, bu kadirşinas ve vefalı halka verdiği sözü yerine getiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu’na ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile katkısı olan tüm bakanlarınıza ve milletvekillerimize çok teşekkür ederiz” diye konuşmalarını sonlandırdı.

   Özgökçe’den sonra Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ile Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tecrübe paylaşımında bulundu. Günün son oturumunda ise AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hulusi Şentürk, ‘Performans Sistemi’ konulu bir sunum gerçekleştirdi.

    Toplantıya; Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkanı Erol Kaya, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavillioğlu, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfenkçi, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Karabay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Muzaffer Çakar, Hulusi Şentürk, İlyas Şeker, Mehmet Geldi, Nazım Maviş, Salih Koca ve Ahmet Zenbilci ile Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu ve AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz katılımlarıyla düzenlenen programa; Erzurum, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Ardahan, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van illerinden gelen; AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanları, İl Belediye Başkanları ve ilçe Belediye Başkanları ve Belde Belediye Başkanları ile AK Parti yerel yönetimlerden sorumlu il, ilçe başkan yardımcıları katıldı.