Özgökçe: en Büyük Sıkıntı Alt Yapı

Van'ın Tuşba İlçe Belediyesi, tüm mahalle yollarını kilit taşı ile kaplıyor.

VAN 19.11.2014 21:04:16 0
Özgökçe: en Büyük Sıkıntı Alt Yapı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'ın Tuşba İlçe Belediyesi tarafından tüm mahalle yolları kilit taşı ile kaplanıyor. Tuşba'ya bağlı tüm mahallelerin yıllardan beri devam eden yol sıkıntılarının çözümü noktasında başlatılan çalışmalarda sona yaklaştıklarını belirten Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, mahallelerin diğer sıkıntılarının da çözümü noktasından ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.

 

Kalecik ve Didimli mahallelerinde devam eden kilit taşı çalışmalarında bir basın açıklaması yapan Başkan Özgökçe, Tuşba Belediyesi olarak ilkleri yaptıklarını ifade ederek, "Hiçbir belediyenin Van'da böyle bir çalışması bulunmuyor. 100 yıllık süreçte bulunan eski köylerimizde hiçbir şekilde çalışma yoktu. Bütün köylerimizdeki çalışmalarımız tamamlandı. Yaklaşık 700 kilometre reklaj çalışması yaptık. Stabilize çalışmalarının ardından 26 mahallemizde kilit taşı uygulamasını tamamlamak üzereyiz" dedi. Mahallelerde alt yapının olmaması nedeniyle çalışmalar sırasında zorluklarla karşılaştıklarını ifade eden Özgökçe, "Burada en çok karşılaştığımız sıkıntı alt yapı sorunun tamamlanmamış olmasıdır. 

VASKİ'nin alt yapı çalışmasını tamamlamış olması gerekiyor. Milli servetin heba olmaması için, alt yapı tamamlanmadan biz üst yapıyı yapamıyoruz. Alt yapısı biten mahallelerde hemen üst yapı çalışmalarına başlayacağız. Eskiden insanlarımız bu yollarda çamurdan evlerine gidemiyordu. Ama şu anda batıda ve Avrupa'da ne varsa burada o çalışmaları halkımızın hizmetine sunuyoruz" ifadelerini kullandı. Bölge insanının güzel hizmetlere yaklaşık 100 yıl sonra kavuştuğunun altını çizen Başkan Özgökçe, "Biz bu şuurla aradaki farkı kapatmaya çalışıyoruz.

 

 

Bize bağlı olan 70'e yakın yerleşim alanlarında reklajları tamamladık. Yol genişletme çalışmalarında yol içinde kalan direklerin de kaldırılmasını talep ediyoruz. İnsanlar eskiden bu mevsimde mahalle içinde yürüyebilmek için çizme giyerek dolaşmak zorunda kalıyorlardı. Burada da artık şehir ve mahalle ayrımı yapılmadan bütün köylerimiz her yönüyle temiz ortamda çalışmalarını yürüteceklerdir. Çalışmalarımızın diğer belediyelere de örnek olmasını diliyorum. Ayrıca özellikle yol genişletme çalışmalarında önemli destek veren muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Başkan Özgökçe, daha sonra Didimli İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerini ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi. Okulun özellikle su sıkıntısının olduğunu duyan Başkan Özgökçe, bu sıkıntının giderilmesi için gerekli yardımların yapılacağını belirterek, ayrıca öğrenciler için de bir oyun parkının oluşturulacağını sözlerine ekledi. Didimli sakinleri ise, hayal edemedikleri hizmetleri Tuşba Belediyesi sayesinde gördüklerini belirterek, bu hizmetlerinden dolayı Başkan Özgökçe ve belediye çalışanlarına teşekkür ettiler. - Van