'Özelleşirsek kapanırız!'

Şeker-İş Sendikası Erciş Şube Başkanı Yavuz Şahin, özelleştirme kapsamına alınması durumunda şeker fabrikalarından çoğunun kapanacağını belirterek, “Bu bölge zaten sıkıntılı bir bölge, fabrikayı satın alacak kişi, ya da şi

VAN 23.02.2018 11:46:27 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) 14 şeker fabrikasının satış yöntemiyle özelleştirilmesi için harekete geçti. Satışlarla ilgili halelerin Nisan ayında yapılacağı belirtildi. 
Konu ile ilgili olarak Resmi Gazete’de ilana yer verildi. 
Resmi Gazete’de yer alan ilana göre, Türkiye Şeker Fabrikası AŞ’ye ait 14 şeker fabrikasından Bor, Çorum, Kırşehir ve Yozgat fabrikalarının ihalesi 3 Nisan’a, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu ve Turhal fabrikaları için 11 Nisan’a, Afyon, Alpullu, Burdur, Elbistan ve Muş fabrikaları için 18 Nisan’a kadar teklif verilebilecek.
Fabrikaların satış bedelleri de belirlendi.
Buna göre; 
Geçici teminat tutarları ayrı ayrı olmak üzere Erzincan, Erzurum, Kastamonu, Alpullu, Elbistan ve Muş fabrikaları için 3 milyon TL, Bor, Kırşehir, Yozgat ve Burdur fabrikaları için 4 milyon TL, Çorum, Ilgın, Turhal ve Afyon fabrikaları için 5 milyon TL olarak belirlendi.

 

ERCİŞ ŞEKER ŞİMDİLİK KAPSAM DIŞINDA
Bölge çiftçisine hitap eden ve önemli bir istihdama da kaynaklık eden Erciş Şeker Fabrikası’nın şimdilik kapsam dışında kaldığı belirtildi.
Özelleştirme kararı verilen 14 fabrikanın ardından diğer fabrikalar için de özelleştirme süreci başlatılmasını beklediklerini dile getiren Erciş Şeker Fabrikası yetkilileri, “Biz bu kez kapsama alınmadık ama ikinci özelleştirme açıklamasında Erciş Şeker Fabrikasının da adı geçebilir” dedi.

 

“ÖZELLEŞİRSEK KAPANIRIZ!”
Özelleştirme uygulamasına ilişkin açıklama yapan Şeker-İş Sendikası Erciş Şube Başkanı Yavuz Şahin de, özelleştirme kapsamına alınması durumunda şeker fabrikalarından çoğunun kapanacağını tahmin ettiğini söyledi.
Kapanacak fabrikalardan birinin de Erciş Şeker Fabrikası olacağını iddia eden Şahin, “Bu bölge zaten sıkıntılı bir bölge, fabrikayı satın alacak kişi, ya da şirket, sıkıntıyı, zararı göze almaz. Üzerinde bir devlet denetimi de olmayınca, zarar ettiği anda kapatıp başka bir tesise dönüştürür, başka bir iş için kullanır. O nedenle de Erciş, Muş, Erzurum bu fabrikalar özelleşirse çok çekmez kapanır” dedi.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi