(Özel Haber) Van'da Üretilen Doğal Sabun Avrupa Yolunda

Van'ın Gürpınar ilçesinde otel malzemesi ve plastik terlik üretimi yapılan fabrikada üretimine başlanan naturel sabunların yakında Avrupa'ya ihraç edileceği bildirildi.

VAN 25.10.2013 12:01:26 0
(Özel Haber) Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van'ın Gürpınar ilçesinde otel malzemesi ve plastik terlik üretimi yapılan fabrikada üretimine başlanan naturel sabunların yakında Avrupa'ya ihraç edileceği bildirildi.

Gürpınar ilçesinde 2010 yılında 500 metrekare alan üzerine kurulan ve ilk etapta oteller için sabun, şampuan ve terlik üretilen fabrikada şimdi de doğal el yapımı sabun üretimi başladı. Tahta kalıplara dökülerek elle kesilen ve elle paketlenip 'Jinda' adıyla piyasaya sürülen bitkisel 7 çeşit sabunun üretildiği fabrikada 20 genç kız istihdam ediliyor.

Fabrika sahibi Murat Yaşar, doğal ürünleri insanların hayatına sokmayı amaçladıklarını söyledi. Yaşar, 2013 yılının başından beri organik sabun üretmeye başladıklarını ifade ederek, "Bu işin altyapısı 7-8 kadar sürdü. Şimdi ise imalata başladık. Ürettiğimiz sabunlar yüzde yüz doğal ve el yapımı. Dağlardan toplattığımız otlar ve bu otların yağları ile birlikte sızma zeytinyağının karışımından elde edilen çok güzel bir sabun üretiyoruz" diye konuştu.

"YAKINDA GÜRPINAR'DAN Fransa'YA İHRACAT YAPACAĞIZ"

Şu anda yurt dışı pazarına açılmaya hazırlandıklarını ifade eden Yaşar, "Fransa'ya gönderdiğimiz numunelerin analizlerinden çok iyi bir sonuç aldık. Yakında Gürpınar'dan Fransa'ya ihracat yapacağız. Onlarla da anlaşma yaptık. Malzemelerimiz yüzde yüz el yapımı ve içindeki malzemelerin hepsi doğal. Hiçbir sertleştirici madde, boya, tuz ve buna benzer köpük artırıcı hiçbir malzeme kullanmadan oldukça kaliteli doğal sabun üretiyoruz. Şu an sabunlarımızı Türkiye'deki çeşitli yerlere satmaya başladık. Kuzey Irak'a da numune olarak gönderdik. Oradan da olumlu sonuçlar aldık. 7 çeşit sabun üretiyoruz; lavanta, çörekotu, bıttım, defne, çam katranı, ısırgan otu ve ardıç sabunu üretimi yapıyoruz. Bunların da hem işçiliği hem de malzemeleri naturel. Çeşitlerimizi daha da artırarak işimizi geliştirmek istiyoruz. Sabunların özelliği yüzde yüz doğal olması. Yaralar, saç dökülmesi, kepeklenme, buna benzer cilt ve saç rahatsızlıklarını bertaraf etme özelikleri var" dedi.

İyi bir ekiple çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Yaşar, "Bu işin mutfağında bir kimya mühendisi, bir eczacı ve bir de ziraat mühendisi var. Oldukça iyi bir altyapı hazırladık. Aldığımız neticelerden insanlar memnun. Saç dökülmesi, kepeklenme büyük bir problem. Özellikle saç dökülmesi bayanlarda çok artmaya başladı. Bütün dünyada trend naturele döndüğü için biz de buna ayak uydurmak istedik. Van'ın Gürpınar ilçesinde böyle bir imalatı yapmaktan son derece mutluyuz. Yurt içi pazarına yavaş yavaş açılıyoruz. Biliyorsunuz bu sabun kullanılınca belli olacak. İnsanlar zamanla kullandıkça satışlarımız gitgide artıyor. Sabunlarımızı Van'ın birçok eczane ve aktarlarında satıyoruz. İstanbul'a gönderiyoruz. Ordu'da bir bayimiz var. Gönderdiğimiz yerlerden olumlu tepkiler alıyoruz ve giderek pazarımızı genişletmeye çalışıyoruz. Markamız 'Jinda', Kürtçede 'canlılık' anlamına geliyor ve oldukça da tutuldu bu isim. Sadece Doğu'da değil, Batı'da da tutuldu. Hem mana itibarı ile hem de yaptığımız işe uygun" açıklamasını yaptı. - Van

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN Haber: (Özel Haber) Van'da Üretilen Doğal Sabun Avrupa YolundaHABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN