Özalplı kız çocuklar bir ilki yaşadı: “Dünya Kız Çocukları Günü’nü” kutladılar!

“Dünya Kız Çocukları Günü” dolayısıyla, S.S. Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (Yaka-Koop) tarafından, Van’ın Özalp ilçesine bağlı Kaşıkara Mahallesi’nde, kız çocuklarına yönelik bir etkinlik düzenlendi.

VAN 16.10.2018 11:51:31 0
Özalplı kız çocuklar bir ilki yaşadı: “Dünya Kız Çocukları Günü’nü” kutladılar!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Yaka-Koop aktivistleri, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla geçtiğimiz Cumartesi günü Özalp’ın Kaşıkara Mahallesi’ne giderek ailelerle görüştü.

“Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutlamak için geldiklerini” söyleyen aktivistler, ailelerden kız çocukların bir araya gelmesini istedi.

 

PASTA KESİLDİ, KİTAP DAĞITILDI

Bir evde bir araya gelen yaklaşık 50 kız çocuğu için, aktivistlerin getirdiği mumlar yakıldı ve pastalar kesildi.  

Aktivistler, daha sonra da toplanan kız çocuklarına, beraberlerinde getirdikleri çocuk kitaplarından dağıttı. 

 

“ERKEN YAŞTA EVLİLİĞİN ZARARLARI ANLATILDI”

Yaklaşık 4 yıldır “Erken Yaşta Evliliğe Hayır” kampanyası da sürdüren Yaka-Koop, günü fırsata da çevirerek, kız çocuklarına okullaşmanın önemini ve erken yaşta evlenmenin zararlarını anlattı.
Aktivistlerden Gülmay Gümüşhan, şu bilgileri verdi: “Pastalarını yedikten sonra kitaplarını dağıttık, çocuk klasikleri, sonra da günün anlamı hakkında konuşmalar yaptık. Ayrımcılığa karşı bir gün olduğunu söyledik. Anneleri gelmişti arkada oturuyorlardı, onlara da söyledik, okullaşmanın önemini, erken evliliğin zararlarını anlattık. 11 Ekim günü gidecektik, ancak okullarından geri kalmasınlar diye, Cumartesi günü gittik” dedi.

 

“ETKİNLİĞE DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR!”
Bu günün etkinliğe dönüştürülebileceğini anlatan Gümüşhan, şunları kaydetti:
“Özel bir gün olduğunu söyledik. Çocuklar ve anneleri çok sevindi. ‘İlk kez böyle bir şey yaşıyoruz’ dediler. Çok mutlu oldular. Aslında bu günü bir etkinlik gününe dahi çevirebiliriz. Özellikle okullar ve kız çocuklarının yoğunlukta olduğu kurumlar, sivil toplum örgütleri bu tür etkinlikler yapabilirler. Gün için alınan kararın altında Türkiye’nin de imzası var, çeşitli etkinliklerle değerlendirilmelidir.”Özel Haber: Mürsel ÖNER

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör:
escort izmir