Özalp'ta Okuma Yazma Seferberliği

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde 2008 yılında başlatılan 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası Van'ın Özalp ilçesinde meyvelerini vermeye devam ediyor.

ÖZALP 22.06.2012 13:59:48 0
Özalp
Tarih: 01.01.0001 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde 2008 yılında başlatılan "Ana-Kız Okuldayız" kampanyası Van'ın Özalp ilçesinde meyvelerini vermeye devam ediyor.

Kampanya kapsamında Özalp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde ilçe merkezi ve köylerinde açtığı okuma yazma kurslarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Özalp'ta 2011-2012 eğitim öğretim sezonunda okuma yazma bilmeyen vatandaşları okur yazar hale getirmek için toplam 71 adet kurs açıldı. Bu kursları başarıyla tamamlayan 808 kişi belge almaya hak kazandı.

Eğitime önem veren İlçe Kaymakamı Şener Çağlar, 1. ve 2. kademe okuma yazma için toplam 11 kursun açıldığı Aksorguç köyündeki 133 vatandaşın belge dağıtım programına katıldı. Programa ayrıca İlçe Jandarma Komutanı Nabi Aslan, Milli Eğitim Müdürü Musa Urak, kurum amirleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Aksorguç halkının yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Kaymakam Şener Çağlar, ilçede birinci önceliklerinin eğitim olduğunu vurgulayarak, "Son 2 yılda okul öncesi eğitimden başlayarak orta öğretime kadar büyük bir gelişme sağlandı. Okul öncesi eğitimde yüzde 90 seviyesine ulaştık. ÖzalpYİBO'nun son iki yılda Van genelinde SBS'de 1'inci oldu. Bu yıl da aynı başarının tekrarlanacağını ümit ediyorum" dedi.

Devletin son yıllarda Özalp ilçesine yaptığı kamu yatırımlarını da anlatan Çağlar, "Bu yatırımlarda da önceliğimiz yine eğitim. Yeni eğitim öğretim yılında ilçe genelinde 75 yeni derslik hizmete girecek. 50 yataklı Özalp Devlet Hastanesi, 350 kapasiteli öğrenci yurdu inşaatları devam ediyor. İller Bankası tarafından yapılan ve yüzde 95'i tamamlanan kanalizasyon arıtma projesi çalışmaları devam ediyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerler tarafından şiirler okunarak, konuşmalar yapıldı. Van'dan gelen ve halk oyunları yarışmasında Türkiye birincisi olan Süphan İlköğretim Okulu öğrencilerinin gösterisi ve verilen konser ise büyük beğeni topladı.

Programın sonunda İlçe Kaymakamı Çağlar tarafından kursiyerlere belgeleri verildi. Belge alanlar arasında anne kızın olması "Ana-Kız Okuldayız" okuma yazma kampanyasına güzel bir örnek oldu. Kaymakam Çağlar, 47 yaşındaki anne Aysel Naz ile 15 yaşındaki kızı Gülşen Naz'a başarı belgesini vererek tebrik etti. - Van