Oyun parklarında oynanacak alet kalmadı

Van'da deprem sonrası inşa edilen TOKİ konutlarındaki çocuk oyun parklarındaki eğlence bölümleri bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı kullanılamaz hale geldi. Oyun aletlerinin çoğu kırık-dökük görüntüsüyle dikkat çekerken, çocukla

VAN 27.10.2016 18:34:39 0
Oyun parklarında oynanacak alet kalmadı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Serkan Aslan

      Van'da Ekim-Kasım depremlerinin ardından Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından kentin ayrı bölgelerine toplu konutlar inşa edildi. Bu konutların yapıldığı yerlerden biri de Edremit Erenkent Mahallesi oldu. 
Yeni TOKİ olarak da bilinen alanlarda konutların her etabına birkaç oyun parkı inşa edildi. Oyun parklarında salıncaklar, kaydıraklar ve bilimum eğlence aletleri bırakılırken, aradan geçen birkaç yıl içinde birçok oyun parkının kullanılamaz hale geldiği görüldü. Özellikle salıncakların zincirli oturma bölmelerinin birçoğunun kopma ve kırılma nedenleriyle olmadığı, çocukların sallanacakları bir bölmenin olmadığı görülüyor.


     Yeni TOKİ konutlarında ikamet eden vatandaşlar söz konusu eğlence parklarındaki aletlerin yenilenmesi gerektiğini belirterek, "Çocuklarımızın eğleneceği parklarda birçok alet kırılmış, tahrip edilmiş durumda. Elbette ki bunda çocukların veya sakinlerin de suçu olmuş olabilir. Çünkü zaman zaman salıncaklara iki kişi birden binmiş veya ergen yaştaki insanlar çocukların kullanması gereken aleti kullanıp tahrip etmiş olabilir. Ancak sonuçta kaydıraklar, salıncaklar şu an kullanılamaz durumda ise yönetimin bu konuya eğilmesi, bu sorunu çözmesi gerekir. Salıncak zincirleri veya oturma bölümleri yaptırılıp, küçük miktarda ücretler TOKİ konutlarında oturanlara aidat olarak yansıtılabilir. Çocuklarımızın eğlence parkında eğleneceği bir alet kalmamış durumda. Bu aletlerin yenilenmesini istiyoruz" ifadelerini kullandılar.


       Yaklaşık iki yıl boyunca birçok aletin kullanıldığını söyleyen sakinler, "Sonuçta buralar inşa edildikten sonra iki yıl boyunca birçok oyun parkındaki aletler çocuklar tarafından kullanılmış ve tahrip edilmemiştir. Ne olursa olsun sürekli kullanıldığı için bazı aletlerin yıpranması, kullanılamaz duruma gelmesi doğaldır. Bu aletler bozulup, kırılıp döküldüğü için ömür billah böyle bırakılmamalı. Yönetim parklardaki bu eğlence aletlerini yenilemelidir. Çocukların eğleneceği bir yer olmadığı için, evin içinde enerjisini boşaltmaya çalışıyorlar. Eğlence parkındaki bu aletlerin yenilenmesini istiyoruz. Bazı salıncak zincirleri sadece kopmuş. Bunların kaynak yaptırılarak hizmete sunulması çok zor değil ki. Yönetimden bu parklardaki eksiklikleri bir an önce gidermelerini istiyoruz" yorumunda bulundular.