Oynanan oy'unlar ve tuzakların farkında olmak lazım

Artık ülke için il için, kendimiz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için kararlarımızı düşünerek vermek zorundayız!..

VAN 9.10.2015 21:23:06 0
Oynanan oy
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İLKELER VE OYLAR!

Her şeyde olduğu gibi siyasette de birtakım kaide ve kurallar vardır. Eğer siz bu kaide ve kuralları göz ardı eder görmezden gelirseniz haliyle sonuç almanız da imkânsızlaşır.

İlkesizlik yanı kuralsızlık kişiye kullandığı oyun anlam ve önemini de kavratmaz. Niçin oy kullandığını bilmez. Veya kullanacağı oy'un ne getirip ne götüreceğini kestiremez.

Öyle zanneder ki, gidip sandığa oy atmakla her şey bitiyor. Yok, öyle bir şey kullanılan her oy toplumsal değişim açısından ya ideolojik değişim ya da hizmet değişimi getirir.

Oynanan oy'unlar ve tuzakların farkında olmak lazım. Artık toplum olarak uy desene yine kandırıldık, noktasına gelmemek için demokrasi adına kurulan tuzaklara düşmemek için uyanık olmak zorundayız!..

Bundan böyle ellerimizi şakağımıza dayayarak hedef belirlemesi yapmak zorundayız!..

Artık ülke için il için, kendimiz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için kararlarımızı düşünerek vermek zorundayız!..

Öyle uluorta kararlarla, hal hatır için verilecek kararlarla bir yerlere gidemediğimizi anlamak zorundayız!..          

Halkımıza layık olduğu siyaset yerine darbeci, muhtıracı, ulusalcı ideolojik tavırlar ve beklentilerle siyaset yapmak isteyenleri iyi tanıyıp ona göre tavır takınmamız lazım!..

Halkın meclisini çalışmaz kılıp, egemenliğin meclis yerine başka yerlerde aranmasına imkân verenleri ve meclisi çalışmaz hale getirenleri iyi tanımamız lazım!..

Yıllarca halka rağmen uygulanan halk karşıtı siyasetçileri ve onların uzantısı olanları iyi tanıyıp ona göre oy kullanılması lazım!..

Halktan alamadıkları yetki yerine halkın meclisini yargı kararlarıyla tıkatanları iyi tanımak ve yıllarca siyaseti halka zindan eden izlenen siyaset nedeniyle halkı ve toplumu istikrarsızlığa itenleri iyi tanımamız lazım!..

Artık birilerinin bizim sırtımızdan siyaset yapmasına, birilerinin sermaye oluşturmasına izin vermemeli ve bu insanları iyi tanımalıyız!..

Tepkilerimizi demokrasi kuralları içerisinde, olgun tavırlarla eskisi gibi taviz verme alışkanlığından kurtulduğumuzu haykırmalıyız!..

Bütün bunları bizi biz yapan umdeler, ilkeler için yapmalıyız. Kısacası hak için, adalet ve hürriyet için, birlik ve beraberlik için, her türlü zulme karşı dur demek için, tepkiler koymalıyız!..

Yıllar yılı bir gelenek haline getirdiğimiz bir alışkanlık olan başkalarının teklif ve telkinleriyle adam seçmek için oy kullanma alışkanlıklarından kurtulmak zorundayız!..

İdeolojik yapılanmanın bölgemiz üzerinde her ne kadar da etkisi olsa bile gelecek olan nesillerin bu düzenden kurtulmaları için hiç olmazsa bizlerin bir şeyler yapması lazım, evet bir şeyler yapmak zorundayız ki, bizden sonra gelecek olan kuşaklar bizim başladığımız noktadan alarak daha ileri seviyelere götürmüş olsunlar. Aksi halde bizler çocuklarımıza gelecek nesillerimize iyilik yapmamış oluruz.

Halkın içinde, halkını kucaklayan bir siyasal oluşumundan ve siyasetçisinden daha verimli ne olabilir?..

Yapılan siyasette bir insan için insanları memnun etmekten daha güzel ne olabilir?..     

İnsanlara güven vermekten daha olumlu ne olabilir?..

Halkın değerlerine saygı duyacak, halkı kucaklayacak bir siyaset anlayışına sahip olan siyasetçilere sahip olan bir toplumdan daha güzel ne olabilir?..

İnsanlara hizmet vermiş, insanlarla kendi aralarında köprüler kurmuş barikatlar kurmamış bir yüzle, böyle bir kimlikle halkının içine çıkan siyasetçi halkın içine gittiğinde nasıl bir sevgi seliyle karşılaşacağını iyi bilmelidir.

Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.