-“Oylar namusumuzdur ve korunmalıdır”

Eğitim çalışmaları için Van'a gelen CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, “Sandıkları korumak devletin görevidir. Devlet sandıkları korumak zorunda ancak buna rağmen halkta endişe hâkim. Biz de ‘endişeye gerek yok’ diyemiy

VAN 24.02.2017 10:26:07 0
-“Oylar namusumuzdur ve korunmalıdır”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Örgütü, sandıkları koruma ve referandumda yapılacak propaganda yöntemlerine dair eğitim çalışması başlattı.

Eğitim çalışmaları için CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ile CHP Parti İçi Eğitim Birimi’nden Tuba Canlı, dün Van’a geldi.

Konuyla ilgili olarak CHP İl Başkanlığı’nda merkez ve ilçe başkanlarının da katılımı ile basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Milletvekili Aytuğ Atıcı, sandık güvenliği ve propaganda yöntemi eğitimi için Van’a geldiklerini söyledi. İlçe başkanlarıyla bu konuda toplantılar yapacaklarını belirten Atıcı, şunları söyledi: “Sandıkları nasıl koruyabiliriz ona bakacağız. İlçe başkanlarının neler yapması gerektiğini anlatacağız. Sonra da esnaf ziyaretinde bulunacağız. Ayrıca ilçe başkanlarıyla neden ‘hayır’ dediğimizi, yani propaganda yöntemleri üzerinde konuşacağız. Vatandaş ‘hayır’ oyu verecek, ama biz sandıklara sahip çıkabilecek miyiz, en önemlisi bu.”

“EVET’ DE ‘HAYIR’ DA NAMUSUMUZDUR”

CHP olarak ‘hayır’ oyu için çalışacaklarını ancak amaçlarının sadece ‘hayır’ oylarını korumak olmayacağını belirten Atıcı, şöyle devam etti: “Sandığa giren oy namustur. Biz sadece ‘hayır’ oylarını korumayacağız, halkımız ‘evet’ oyu da verebilir, ‘evet’ oyu da, ‘hayır’ oyu da bizim namusumuzdur ve korunmalıdır.”

“ÖNEMLİ OLAN DEVLET YÖNETİMİDİR”

Referandumda oy kullanacak olanların devletin faydasını düşündüğünü, ancak CHP olarak ‘hayır’ oyunun gerekçesini doğru ve açık bir dille anlatmaları gerektiğini söyleyen Atıcı, şöyle dedi: “Evet’ diyen de bu ülkenin iyiliğini istiyor, ‘hayır’ diyen de. Peki, amaç ve hedef bir ise neden bir kısmı ‘evet’, bir kısmı ‘hayır’ diyor? Burada bir sorun var. Oy veren başına ne geleceğini bilmesi lazım. ‘Evet’ derse başına ne gelir, ‘hayır’ derse başına ne gelir anlatmamız lazım. Önemli olan devletin yönetimidir.” Atıcı, parti olarak ‘hayır’ oyu vermelerinin bir gerekçesini de, bölge devletlerindeki başkanlık sistemlerini örnek vererek anlatabileceklerini sözlerine ekledi.

Haber: Adil HARMANCI