Otobüslerde nakit ödeme dönemi sonlanıyor

Van Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarında elektronik bilet sisteminin hayata geçirilmesi ile birlikte, nakit ödeme dönemini 31 Ocak’ta sona erdiriyor.

VAN 25.01.2018 14:02:54 0
Otobüslerde nakit ödeme dönemi sonlanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Toplu taşıma araçlarında elektronik bilet sistemi (Belvan Kart) dönemi başlatan Büyükşehir Belediyesi, 31.01.2018 tarihi itibarıyla Belediye’ye ait otobüslerde nakit para alma olayını tamamen kaldırıyor.

   Konuya ilişkin bilgi veren Ulaşım Dairesi Başkanı Kemal Mescioğlu, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için bir an önce Belvan Kart’larını almaları hususunda uyardı.

   Kentin her noktasında 54 bayide Belvan Kart satışı yapıldığını belirten Mescioğlu, “Malum olduğu üzere Kasım 2017’de Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Murat Zorluoğlu’nun katkılarıyla toplu taşıma araçlarında elektronik bilet sistemi (Belvan Kart)  dönemine geçtik. Bu tarihten itibaren vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için nakit ödemeleri de kabul etmeye devam ettik. Ancak 31 Ocak’tan itibaren bu uygulamaya son veriyoruz. Bundan sonra şoförlerimiz de artık ücret karşılığı kart basmayacak ve hiçbir şekilde otobüslerimizde nakit para kabul edilmeyecek. Kartlarını almayan vatandaşlarımız bu tarihten önce mutlaka kartlarını almaları gerekiyor” dedi.

    İndirimli veya ücretsiz kart alacak öğrenci, 65 yaş üstü, şehit yakınları için 3 noktada hizmet verilirken, kart bayileri ile ilgili detaylı bilgilere ise www.van.bel.tr adresinden ulaşılabildiği açıklandı.