Otobüsler tam doluluk oranı ile çalışmaya başladı

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için hizmete alınan 32 otobüs, halkın memnuniyeti ile karşılandı. Belediye otobüslerinin kente ayrı bir hava karttığını da belirten vatandaşlar; “Bu gerek

VAN 18.03.2015 16:32:08 0
Otobüsler tam doluluk oranı ile çalışmaya başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edremit TOKİ'ye seyahat eden Nuran Demirhan isimli vatandaş, "Mutluluğumuzu ifade etmekte zorluk çekiyorum. Mor ve Erguvan renkleri kadınlar olarak çok benimsedik. Artık yolculuğumuz güvenli, rahat ve konforlu olacak. Tüm kadınlar adına belediyemize teşekkür ediyorum"diye konuştu.

VBB kentin en köklü ve büyük sorunu olan ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için belediye tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 32 yeni akıllı otobüsü halkın hizmetine sundu. Toplu ulaşım sistemine geçen belediye yeni aldığı otobüsleri halkın hizmetine sunarken, halk ise yeni otobüslerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek yapılan hizmetten dolayı belediyeye teşekkür etti. İlk gün tam dolululuk oranı ile çalışan otobüsler, gece saat 00.00'a kadar hizmet verdi.

OTOBÜSLERE YOĞUN İLGİ

Alımı gerçekleştirilen ve önceki gün itibari ile halka hizmet vermeye başlayan otobüslere halk yoğun ilgi gösterdi. Daha önce ulaşım konusunda yaşadıkları sıkıntılardan dolayı mağdur olan ve ulaşımın kendileri için büyük bir işkence olduğunu ifade eden yolcular, belediyenin almış olduğu otobüslerle bu sorunun ortadan kalkacağını dile getirdiler. Kent için yapılan en önemli hizmetlerden birisinin de yeni alımı yapılan otobüsler olduğunu aktaran yurttaşlar, ulaşımın tam anlamıyla çözülmesi için yeni otobüs alımı yapılmasını talep ettiler. Kent merkezinden Edremit TOKİ seferi yapan otobüste yolculuk yapan ve yaşadığı memnuniyeti ifade eden Lokman İnal isimli yolcu, belediyenin yapmış olduğu hizmetten dolayı eş başkanlar Hatice Çoban ve Bekir Kaya’ya teşekkür etti.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde çalışan ve ulaşım için öğrenci olan kızıyla birlikte belediyeye ait otobüsleri tercih eden Nuran Demirhan, daha önce kadın olarak ulaşım konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını söyledi. Bir kadın olarak yolculuğun kendisi için daha önce çok zor olduğunu dile getiren Demirhan, "Yeni alınan otobüsler tam teşekküllü, hem biz kadınlar hem de yaşlı ve engelliler için tasarlanmış. Ben ve kızım otobüsleri çok beğendik. Özellikle kadınlar için mor ve erguvan renklerinin seçilmesi ise bizleri daha çok mutlu etti. Açıkçası mutluluğumuzu ifade etmekte zorluk çekiyorum. Çünkü bu otobüsler sayesinde artık ulaşım çok daha konforlu ve güvenilir bir şekilde sağlanmış olacak. Ben de hem bir anne hem de bir kadın olarak belediyenin yapmış olduğu bu hizmeti takdirle karşılıyor ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum" dedi.

“ULAŞIM İŞKENCEYDİ”

Edremit TOKİ ve kent merkezi arasında hizmet yapan belediyeye ait otobüslerin kendileri için adeta bir velinimet olduğunu söyleyen Adnan Keskin isimli yurttaş, kendisinin 2 yıldır Edremit TOKİ’de ikamet ettiğini, 2 yıldır ulaşım konusunda ciddi sorunlar yaşadığını ifade ederek, "Gece çoğu zaman saat 21.00'den sonra minibüs bulamıyoruz. Yine minibüs azlığından dolayı sürekli  sorunlar yaşıyorduk. Bu otobüsler hem çok geniş hem de her şey düşünülmüş. Ayakta dahi rahat bir yolculuk yapabiliyoruz. Otobüslerle ilk yolculuğumu yapıyorum. Bundan sonra da ulaşım için tek tercihim bu otobüsler olacak. Bu halk her şeyi hak ediyor, bugün bu hizmetle tanıştık. Bu tür hizmetlerin devamının gelmesini ve bu hizmetlerin kalıcı olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“KENTE SOLUK GELDİ”

 Otobüslerin alınması ile birlikte kente yeni bir soluk geldiğini, halkın ise yaşadıkları ulaşım eziyeti sonrası rahat bir nefes aldığını söyleyen Faruk Demir, hayal olanın gerçeğe dönüştüğü bir günü yaşadıklarını, bu hayali gerçekleştiren belediyeye minnettar olduklarını dile getirdi. Ulaşım için yeni alınan otobüslerde her şeyin düşünüldüğü ve hizmetin en iyi şekilde yapılması için bir görüntünün ortaya çıktığını söyleyen Demir, "Otobüslerin renginden tutun da şoförlerin kılık kıyafetine kadar her şey çok güzel. Şoför arkadaşların güler yüzlülüğü her şeye bedel. Burada hizmetten çok insani davranış ve tutumların nasıl sergilendiği ve insanların nasıl takdirini alabileceğini görmüş olduk. Umarım belediyenin bu hizmeti kentte ulaşım sağlayan herkese örnek olur” diye konuştu.

“HAZİRAN'DA AKILLI BİLET SİSTEMİ BAŞLAYACAK”

 Otobüste yolculuk yapan Cahide Taş, Yadigar Çelik ve Suat Ahi isimli yurttaşlar da hizmetten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Alımı gerçekleştirilen otobüsler her gün belirlenen güzergahlar arasında 06.00 – 24.00 saatleri arasında halka ulaşım hizmeti sunacak. Haziran ayına kadar bilet sistemi ile çalışacak otobüsler, Haziran ayından sonra akıllı bilet sistemine geçecek.

NEWROZ'DA ULAŞIM ÜCRETSİZ

Van Büyükşehir Belediyesi otobüsleri, 20 Mart Cuma günü (yarın) kutlanacak olan Van Newroz'u nedeniyle halka ücretsiz hizmet verecek. 

20 Mart Cuma günü kutlanacak olan Van Newroz'una halkın daha rahat ulaşması için Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 32 otobüs ücretsiz yolcu taşımacılığı yapacak. Sabahın erken saatlerinde kenttin tüm noktalarından seferlerine başlayacak olan VBB’ne bağlı otobüsler yurttaşları mahallelerden ve merkezden alarak Newroz alanına taşıyacak. Newroz kutlamalarının bitiminden sonra da yine yurttaşları alandan alarak merkeze ve mahallere bırakacak.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -