Osmanlı ocakları kadınları kahvaltıda buluşturdu

Van Osmanlı Ocakları Kadın Kolları, düzenledikleri kahvaltı programında bir araya gelerek, önemli konular üzerine fikir alışverişinde bulundular.

VAN 22.11.2014 12:30:43 0
Osmanlı ocakları kadınları kahvaltıda buluşturdu
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Osmanlı Ocakları Kadın Kolları Teşkilatı, düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda Osmanlı Ocakları'nın önemine değinen Kadın Kolları Başkanı Şule Yüksel Şeker, yeniden diriliş yolunda kurulan bu oluşumun ülkeye yeni bir heyecan kattığını söyledi.
           Bölge: Fehmi Tekdur
          Önceki gün Sütçü Kenan Kahvaltı Salonu'nda düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme etkinliğine Van Osmanlı Ocakları Kadın Kolları Başkanı Şule Yüksel Şeker ile kadınlar kollarına üye çok sayıda kadın katıldı. 

           Söz konusu kahvaltının onur konukları ise; AK Parti Van İl Sekreteri Nahide Hakan, Van Osmanlı Ocakları İl Başkanı İlyas Akkoyun'un eşi Zümeyran Akkayon, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'nin eşi Fatma Özgökçe, Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu'nun eşi Süheyla Şabu, Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan'ın eşi Suna Aslan,  Ak Parti İpekyolu Kadın Kolları Başkanı Nalan Cacim, Ak Parti Tuşba Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, son seçimlerde AK Parti'den belediye başkan adayı olan Osman Nuri Gülaçar'ın eşi Necla Arpa Gülaçar'dı. 

          Misafirlerini tek tek kapıda ağırlayan Van Osmanlı Ocakları Kadın Kolları Başkanı Şule Yüksel Şeker, kahvaltı ikramından sonra katılımcılara Van'da kurulan Osmanlı Ocakları'nın kuruluşunun temel amacını ve hedeflerini anlattı.  
  
        Kahvaltıya katılan katılımcılarla tanışmak ve Osmanlı Ocakları hakkında bilgi vermek için böylesi bir organizasyon düzenlediklerini ifade eden Şeker, katılımcılara teşekkür etti.

        "BİZ KADINLAR BU OLUŞUMA GÜÇ KATACAĞIZ"
         Yeniden diriliş yolunda kurulan Osmanlı Ocakları'nın teşkilatın kadın kollarını oluşturduklarını kaydeden Şule Yüksel Şeker, önümüzdeki süreçte katılım ve destekler ile kadınların bu kutlu yolda Van Osmanlı Ocakları teşkilatının gücüne güç katacağını ifade etti. 

            Şeker, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bilindiği gibi Osmanlı Ocakları'nın kurulmasındaki temel amaç; Osmanlı'nın bu topraklarda asırlarca sürdürdüğü Kardeşlik misyonunu tekrar yaşatmak; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak kaderde, kederde sevinçte ve tasada tarih boyu aynı şeyleri paylaşmış, aynı kaderin çocuklarını bir araya getirmek düşüncesiyle hareket etmektedir. Türk'ü, Kürt'ü, Laz', Çerkez'i ve Arap'ıyla asırlardır aynı uğurda mücadele eden aynı dili ve aynı kaderi paylaşan ecdat torunlarıyız ve bu böyle devam edecektir. Dedik ya eşitlik önem arz etmektedir. Bu bağlamda toplum içerisinde her neferin, her bireyin kalbi sağcı solcu demeden kazandırılması gerekmektedir. Hükümetin sosyal anlamda Osmanlıca kursları, özgürlük anlamında ise türban yasası ile bizleri sevince boğmuştur. Bu tür faaliyetlerin genişletilmesi ve büyütülmesi en büyük arzumuzdur. Farklı etnik gruplarında kültürleriyle alakalı değerlerin onlara kazandırması gerekmektedir. Birlikte yaşama, birlikte hareket etme, hak, adalet ve hukuk içerisinde insanı temel alan bir perspektifle hareket ederek, Osmanlı Ocakları'nı hak ettiği noktaya gelmesi için çalışacağız. Bizler de Osmanlı kadınları olarak Osmanlı Ocakları'nın misyon ve vizyonuna yakışır şekilde toplumun refahı ve huzuru için var gücümüzle çalışacağız. Eskiden olduğu gibi bundan sonrada kadınların toplumdaki varlığını ve değerini ortaya çıkarmak için çaba sarf edeceğiz. Osmanlı Ocakları sağlam yarınlarımız için İslam güneşi ışığında Ahlak, İhlâs, Adalet, Barış, Özgürlük ve Hukuk gibi Kuran ve sünnet ilkeleriyle Vana büyük değerler katmayı hedeflemektedir. Bu yolda bizimle birlikte hareket etmek isteyen her ferde kapımız açıktır. Bunu da herkes böyle bilmelidir ki; bu medeniyet yaşayan dünya sınırları için de bir liderdir. Liderimiz siyasetini ve ideolojisini Osmanlı ırkı üzerine değil,Osmanlı Medeniyeti üzerine kurmuş, halkına hizmet için kefen giymiş, bir lider Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu kahvaltı vesilesiyle Osmanlı Ocakları Kadın Kolları Teşkilatı'nın temellerini atmış bulunmaktayız.  Başlamış olan birlik ve beraberliğimizin devam etmesi dileğiyle, bu yolda Allah yâr ve yardımcınız olsun" 


.