OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan sitem etti; "Ciddi bir ihmal söz konusu"

Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, geçtiğimiz günlerde Van'ı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile sivil toplum örgütü temsicilerinin görüştürülmediğini belirterek, "Açık

VAN 23.02.2019 11:27:19 0
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan sitem etti; "Ciddi bir ihmal söz konusu"
Tarih: 01.01.0001 00:00

Konu ile ilgili ilk serzenişini sosyal medya üzerinden dile getiren Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, daha sonra da gazetemize yaptığı açıklama ile konuyu gündeme getirmek istediğini belirtti. Aslan; “Burada kimseyi suçlamak ya da kötü niyet aramak gibi bir amacımız kesinlikle yok. Ama burada bir ihmal olduğuna kanaat getiriyoruz ve bu ihmal de çok ciddi bir ihmal. Bazı ihmaller olur insan tolere edebilir, es geçer ama  bazı ihmallerin de affı yoktur. Biz bu ihmalin de ağır yani kusur niteliğinde bir ihmal olduğunu kabul ediyoruz, öyle değerlendiriyoruz. Bu sebeple böyle bir serzenişte bulunuyorum. Bu da bizim en doğal hakkımızdır” şeklinde konuştu.

“BİRİLERİNİN, KENTİMİZİN SORUNLARINI AKTARMASI LAZIM"

Van'ın sorunlarının mutlaka fırsat bulunduğunda hükümet yetkililerine aktarılması gerektiğini belirten Aslan, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; "İlimiz, ülkemizin en doğusunda, çok hassas bir noktada ve çok hassas bir bölgede yer alıyor. Dolayısı ile her gün ilimize bakan gelmiyor, yılda bir kaç kez bakan görürüz. Bu nedenle böyle bir durumda eğer siz, ilimize gelen bir bakanı, gelen bir yetkiliyi burada ki sivil toplum örgütleriyle görüştürmezseniz, bu ile nasıl bir katkınız olur? Mesela ticaret, esnaf, sanayici, tacir, üretici burada, diğer sivil toplum örgütleri ve dernekler burada, yani siz bu saydıklarımı çıkarın ilde bir şey kalmaz. İlin taşıyıcı kolonları bunlar. Şimdi baktığımızda ilimiz sorunları olmayan bir il değil ki. Geçen ay gelir düzeyi endeksleri açıklandı, bizler eğitimde ve ekonomide ülkenin en gerisinde yer alan illerden biriyiz. Dolayısıyla ilimizin bu kadar sorunu ve problemi varken, bu ile bir bakan gelecek ama siz hiçbir sivil toplum örgütüyle görüştürmeyeceksiniz! Peki ilin bu sorunlarını, sıkıntılarını, ihtiyaçlarını kim dile getirecek? Yani bunları dile getirecek olan Van Ticaret ve Sanayi Odası’dır, Van Ticaret Borsa’sıdır, Van Organize Sanayi Bölgesidir, Esnaf Sanaatkarlar Odasıdır, MÜSİAD ve TÜMSİAD gibi sivil toplum örgütleridir. Bu STK’lar, bu ilin neye ihityacı var, sıkıntıları nelerdir, zaruretleri nelerdir, çözülmesi gereken acil sorunlar nelerdir, öncelik sıralaması nedir, bunları dile getirecek. Siz bunu dile getirmediğiniz zaman, sadece siyasilerle görüşülüp veya sadece seçim atmosferiyle konuştuğunuz zaman, zaten herkes aynı parti mensubu, herkes aynı çalışmanın içerisinde, o zaman da sanki ortam güllük gülüstanlık, hiç bir sorun ve problem yokmuş gibi bir hava ortaya çıkar. Birilerinin bunu dile getirmesi lazım, birilerinin gelen bakanlara, hükümet yetkililerine kentin var olan sorunlarını  aktarması lazım.” 
Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, "24 Hazirandan sonra ülkenin yeni bir hükümet sistemine geçtiğini, bu sistemde bakanlar modelinin nasıl işlediğini de henüz kavrayamadıklarını anlatan Aslan, açıklamalarını şu şekilde tamamladı; "Şuan bazı bakanlarımız siyasetten gelmeyen, dışarıdan atanan isimlerden oluşuyor. Bakanlarımızın ticarete, STK’lara bakış açıları nedir, açıkçası bunu da bilmiyoruz. İşte bu sebeple ilimize gelen bakanlarla bizleri görüştürecekler ki bizler de bakanlarımızı tanıyalım, bakanlarımız da bizi tanısın. Tanımalı da, bu ilin dinamikleri kimlerdir, bu ili taşıyan ayaklar nelerdir bunu bakanların da bilmesi lazım.  Dolayısıyla, bakanlarımız geldiği vakit zaten uzun bir süre ilimizde kalıyorlar. Böyle bir durumda, ilimize gelen bakanımızla, kentteki STK’ların da en az 1 saat görüşebileceği bir program hazırlanmalı. Talebimiz ve beklentimiz budur"  ifadelerini kullandı.
Özel Haber: M. Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi