OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bozkurt; “Van, tarihi bir fırsatın eşiğinde”

23 İli kapsayan Cazibe Merkezleri Programını değerlendiren Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt; “Gerçekten de Cumhuriyet tarihinden bu yana açıklanan teşvik paketleri içinde Cazibe Merkezleri Program?

VAN 21.03.2017 10:03:47 0
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bozkurt; “Van, tarihi bir fırsatın eşiğinde”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 “ÖNEMLİ FİRMALAR VAR”

Katıldığı Tutku Radyo Programında açıklamalarda bulunan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, cazibe merkezleri programına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Van'a yatırım yapmak isteyen firmalar arasında isim yapmış, öne çıkmış, tanınmış firmaların olduğunu belirten Bozkurt, şu ifadeleri kullandı; “Van'a yatırım yapmak isteyen önemli firmalar var. Van'a ülkemizin en büyük üçüncü MDF fabrikasının kurulması söz konusu. Yine işmakinaları üretimi için Van'a yatırım talebi başvurusu var. Otomotiv ve beyaz eşyadaki plastik aksamların, enjeksiyon kalıplarının üretimi için yine yatırım başvurusu var. Sadece bunların başvuru tutarı 100 milyon euroyu buluyor. Van'a yatırım yapmak isteyen en az 110 yatırımcı var. Ve bu kapsamda 10 binin üzerinde istihdam taahhüdü var ve bunlar gerçekleşecek inşallah. Bununla birlikte 1.6 milyar TL'lik yatırım taahhüdü söz konusu. Dolayısıyla en büyük yatırım taleplerinden birini Van almış durumda.”

“EV ÖDEVLERİMİZ VAR”

Taleplerin karşılık bulabilmesi için yapılması gerekenlerin de olduğunu anlatan Bozkurt, “Hem yurt içinden, hem yurt dışından Van'a muazzam bir yatırım talebi var. Bu taleplerin karşılık bulabilmesi için bizlerin de ev ödevleri var elbette. Bizler de bu ev ödevlerimize çalışıyoruz. Bu ev ödevlerinin projelerini hazırlayacak olan bizleriz, kamu kaynaklarının aktarılmasını sağlayacak olan da hükümetimiz ve siyasilerimizdir.” diye konuştu.

“ALTYAPIYI HAZIR HALE GETİRMELİYİZ”

Ev ödevlerine iyi hazırlanılması gerektiğini tekrar eden Bozkurt; “Ev ödevlerimizden birisi Van'a yatırım için gelecek olan büytün yatırımcıları kentimizin sahiplenmesi ve kucaklaması lazım. Yine bu yatırımcılara alt yapının hazırlanması en öncelikli konulardan birisi. Yatırımcılara verilebilecek yeteri kadar arsa stoğumuz var ancak bundan maksimum düzeyde kentimizi faydalandırabilmemiz için biran önce altyapılarının tamamlanması lazım Kalkınma Bakanlığımız tarafından.” dedi.

İşletme kredilerinin fazsiz destekle mevcut yatırımcılara da verilmesi gerektiğini anlatan Bozkurt; “Verilmesi lazım ki, yeni yatırımcılarımızla mevcut yatırımcılarımız birlikte büyüsün.” ifadelerini kullandı,

Cazibe Merkezleri kapsamındaki 23 il için 70 milyar lira yatırım taahhüdünde bulunulduğunu, bunun için ise ilk etapta 2 milyar lira kamu kaynağının olduğunu anlatan Bozkurt, bu kaynağın nüfusa göre dağıtımından yana olduklarını da dile getirdi.

Bozkurt sözlerini şöyle tamamladı; “2 milyarın üstündeki kamu kaynağının bölüşümünün bir kritere bağlanması lazım. Bu kaynaktan her ile hak ettiği kadar verilmeli. Bunun üzerinde de önemle durulması gerekiyor. Hem bu kaynak üzerinde, hem yatırımcılar için altyapının hazırlanması konuları üzerinde önemle durulması gerekiyor.”

/ Haber: M.Selim KURT PRESTİJ HABER