Organizatörler Van'a yöneldi / Konser yılı!

Van, 2017 sezonunu özellikle İranlı turistler açısından verimli bir şekilde kapattı. Vanlı turizmcilerin 2018 yılı beklentileri ise, Van’a gelen turist sayının bir önceki yıla göre sayısal olarak arttırılması yönünde. Van'ın turiz

VAN 5.02.2018 11:24:43 0
Organizatörler Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van'ın turizmden beklentilerinin büyük olduğunu anlatan turizmciler, 2018'in 2017'den daha iyi geçmesi için şimdiden hazırlıkların yapılmasında fayda görüyor. Turizmciler önemli bir konuya da dikkat çekerek, 2017 yılında yapılan ve İranlıların tatil günlerine denk getirilen konser ve benzeri sosyal etkinliklerin Van’da yaratmış olduğu konaklama sorununun bu sene yaşanmaması için önlemlerin alınması gerektiğini belirterek; “Bu gibi etkinliklerde, organizasyon şirketleri tarafından tarih ayarlamalarının iyi yapılması son derece önemli” diyorlar.

 

“ORGANİZASYON ŞİRKETLERİ VAN'A YÖNELDİ”

Van’ın 2018 yılı turizm beklentileri hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Flyone Turizm Acentesi sahibi turizmci ve aynı zamanda Genç MÜSİAD Van Şubesi Başkanı Muhammed Enes Özkılıç; “Turizm adına 2018 yılından herkesimin beklentisi olduğu gibi turizmci olarak bizim de beklentilerimiz büyük. Bunun için de ciddi yatırımlar yapılıyor. Yeni açılan cafe ve restaurant gibi iş yerlerinin yanı sıra ciddi anlamda otellere yönelik de yatırımlar yapılıyor. Tabi burada dikkat edilmesi gereken nokta şu; Yeni restaurant, cafe ve oteller yapılıyor ancak bunların mutlaka kaliteli olmaları, kaliteli hizmet sunmaları gerekiyor. Aynı zamanda bu yerlerin denetimleri de önemli. Turizme yönelik açılan yeni yerlerin, gelen turistlere sunumu, kalitesi gibi konularda mutlaka tedbirler alınmalı. Ayrıca Van'ın turizmde yakaladığı ivme, organizasyon şirketlerinin de dikkatini buraya çekmiş durumda. Edindiğimiz bilgilere göre bu ay içinde konser düzenlenecek. Yine Mart ayında çeşitli konser organizasyonları söz konusu. Dikkatimizi çekiyor ki ülkemizdeki birçok organizasyon şirketi Van’a yöneldi. Çünkü geçmişte yapılan konserlerin sağlamış olduğu kâr oranları görülünce şimdi organizasyon şirketleri Van'da konserler düzenlemeye başladı. Benim edindiğim bilgilere göre şuan netleşen 6 tane konser var. Şubat ayında 1, Mart ayında yani Nevruz Bayramı döneminde ise 5 konser var. Bu konserlerin Van’a ekonomik olarak katkısı çok büyük, tabii ki sadece konserle olmaz, yeni açılımlar da gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

NEVRUZ'DA BEKLENTİ BÜYÜK

Kış turizminde bir gelişmenin yaşanmadığını belirten Özkılıç; “Bu alanda bir artımız yok, kış turizmimiz yok ama şuan yaptığımız sadece İranlılar'a farklı alanlarda hizmettir. Biz sadece hizmet sektöründe turizm yapıyoruz. 14 Şubat’ta mutlaka gelen olur da ama Nevruz döneminde çok ciddi anlamda İranlı turist bekliyoruz. Şimdiden rezervasyonlar almaya başladık, Nevruz döneminde bütün oteller rezervasyonları kapatmaya başladılar. Şuan bütün oteller nevruz döneminde dolu gözüküyor, hiçbir otelde yer yok. Yeni otellere baktığımızda daha açılmayan otellerin bile Nevruz için dolu olduğunu görüyoruz. Nevruz'a kadar bu oteller açılacak ve şimdiden rezervasyonlar yapılmış durumda. Tabi özellikle altını çizerek tekrarlıyorum; kaliteyi bozmayarak ilerlemek lazım, kaliteli ilerlememiz lazım ki elimizdeki İranlılar'ı kaybetmeyelim.” dedi.

 

SHOPPİNG FEST BEKLENTİSİ

Shopping Fest'in (Alışveriş Festivali) yaklaştığını da dile getiren Turizmci Özkılıç, festival kapsamında İranlılar'a yönelik etkinlikler yapılması gerektiğini vurguladı. Bu yıl Valiliğin festivali sahiplendiğini ve bu nedenle daha güzel organizasyonların olabileceği temennisinde bulunan Özkılıç; bunun da kente büyük katkısı olacağını dile getirdi.

 

İRANLILAR İÇİN SİNEMA

Bu yıl İranlılar'a yönelik film gösterimlerinin de başladığını anlatan Turizmci Muhammed Enes Özkılıç, “Van AVM'deki sinemada İranlılar'a yönelik film gösterimleri başladı. İranlılar için alt yazılı filmler gösteriliyor, bu çok güzel bir şey. Bundan sonra da İranlılar için Hollywood filmlerinin de alt yazılı olanları gösterime girecek. Bu ve benzeri yenilikler, kaliteli hizmet ve misafirperverliğimizle, geçen yıldan daha fazla turisti bu yıl ağırlayacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu. Özel Haber: M.Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi