ÖNLEMLER ALINMADI

Van'daki sağlık çalışanları, 3 yıl önce Antep'te bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın öldürülmesi olayını kınarken, aynı sıralarda Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji bölümünde görev yapan

VAN 18.04.2015 09:51:16 0
ÖNLEMLER ALINMADI
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları Antep'te öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı. 

"ŞİDDET ÜLKEMİZİN YÜZ KARASI"

Açıklamayı SES Van Şube Eş Başkanı Keziban Karakuş, yaptı. 
Dr. Ersin Arslan'ın üç yıl önce öldürüldüğünü hatırlatan Karakuş, "Sağlık örgütlerinin yıllardır haykırdığı şiddeti Sağlık Bakanlığı da nihayet gördü, 113 şiddet bildirim sistemini kurdu." dedi.
Son üç yıl içinde 31 bin 767 sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığını ifade eden karakuş, şu bilgileri verdi:
"Sağlık Bakanlığı 113 Beyaz Kod kayıtlarına göre; 14 Mayıs 2012'den 2015 Mart ayına kadar 31 bin 767 sağlık çalışanı şiddete uğramıştır. Bunların 18 bini hekim, 13 bini ise diğer sağlık çalışanlarıdır. Saldırıların üçte biri fiziki saldırıdır. Yani Bakanlığa her ay bine yakın, her gün 30'dan fazla sağlıkta şiddet olgusu bildirilmiştir. Bu rakamlar hastanelerde, polikliniklerde aile sağlığı merkezlerinde yaşanan kavgaların, itiş kakışın sadece bildirilen bölümüne aittir."

ÖNLEMLER ALINMADI
Karakuş, şöyle devam etti: 
"Sağlık Bakanlığı Ersin'in ölümünden bu yana sağlıkta şiddeti önlemeye katkısı olabilecek hiçbir gerçek tedbir almamıştır. Çünkü Sağlık Bakanlığı sağlıkta dönüşüm için şiddete ihtiyaç duymaktadır. Bugün Sayın Cumhurbaşkanı ne diyor; 'Doktora şiddet ülkemizin yüz karası. Sağlık personelimizin itibarı doğru yere oturtulmalı.' Şimdi görevini yaptığı için katledilen Ersin, SABİM'le taciz ettiğiniz Melike size ne desin? Demez onlar, diyemezler. Biz söyleyelim o halde: Evet; bizce de Yüz karası. Şiddet de yüz karası, şiddeti meşrulaştıran politikacılar da! Sağlıkta dönüşüm dediğiniz politikanız da!"

NE KADAR ÖVÜNSENİZ AZDIR !..
Her saat başı bir sağlık çalışanının saldırıya uğradığına dikkat çeken, Karakuş, şunları söyledi:
"Bugün sağlıkta kaos ortamı vardır. Yurttaşlar kamuda aldıkları hizmet için bir de para ödemektedir. Özele gidenler ise hiç beklemedikleri faturalarla karşılaşmaktadır. Kısaca; sağlıkta dönüşüm tramvayı bizi sağlıkta kaos durağına getirmiştir. Her saat başı en az bir çalışanın saldırıya uğradığı bir sağlık ortamı ile ne kadar övünseniz azdır. Böyle sağlık sistemi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş