Onların dertleri vardır dertleri insan sevgisidir.

'Akıllı insanlar ilim ve irfan konuşur, normal insanlar iş ve siyaset konuşur aptallar insanlar ise kişileri konuşur' diye bir söz vardır. Bu söz insanlar arası ilişkilerde toplumun geleceğini ve evrimini şekillendirme bakımından oldukça

VAN 14.02.2016 17:02:26 0
Onların dertleri vardır dertleri insan sevgisidir.
Tarih: 01.01.0001 00:00
 BATTAL HOCANIN HAYALİ "ENGELSİZ ÜNÜVERSİTE!"

"Akıllı insanlar ilim ve irfan konuşur, normal insanlar iş ve siyaset konuşur aptallar insanlar ise kişileri konuşur" diye bir söz vardır. Bu söz insanlar arası ilişkilerde toplumun geleceğini ve evrimini şekillendirme bakımından oldukça önemlidir.

Akıllı insanlar oturup konuştuklarında onların dertleri vardır. Bu dertler; toplumu daha iyiye ve daha güzele götürebilecek kararları almak ve bu kararlara imza atmaktır.

Onların dertleri vardır dertleri insan sevgisidir. İnsanı sevdiklerinden, insanlara hizmet etmek, yaşamlarını kolaylaştırmak için projeler sunmak en büyük zevkleri olmaktadır. Yapılan her hizmet onları biraz daha iyiyi götürmek için doping etkisi yaratmaktadır.

Onların dertleri vardır, büyük projeleri gerçekleştirmek için hayal ederler. Bu hayalleri ideal haline gelir ve sonra da iş bilen, kararlı, vizyon sahibi, ilim ve irfan sahibi oldukları toplumda karşılık bulur.

Van YYÜ' nün çehresi her geçen gün değişmekte, çevre düzenlemesi yeni yapılaşmalar üniversite kampusunun şeklini değiştirmekte, daha da önemlisi kentle olan ilişkiler özellikle ekonomik sosyal ve kültürel yöndeki aktörlerle diyaloglar kurularak katkı sunulmaya çalışılmaktadır.

Üniversitenin şehirle olan kopukluğu o şehre yapılabilecek en büyük kötülük olduğunu gören ve inanan Peyami battal hoca göreve geldikten sonra akademisyenlik hayatına Van'da başlamasının verdiği avantajı da iyi kullanarak bu algıyı büyük ölçüde ortadan kaldırdı.

İş adamlarına, sanayiciye, tarım, ziraat ve hayvancılık alanında önemli projelere öncülük ediyor. Bünyesinde barındırdığı onbinlerce öğrenci ve personeliyle diyaloğunu 7/24 kesintisiz sürdürmek için telefon ve sosyal medya aracılığı ile kendisine ulaşanları dinliyor sorunlarını anında çözmek için mücadele veriyor. Battal hocaya ulaşıp ta sorunu çözülmeyen neredeyse yok gibidir.

Battal Hoca ulaşım konusunda; hafif raylı sistem çalışmasının başladığını katıldığı bir programda işaret etmişti. Bu projeyle ulaşım konusunda ilimizin büyük bir rahatlama sağlayacağı muhakkaktır. Projeye göre Edremit Su Sporları Merkezi’nden başlayarak YYÜ hastanesine kadar olan 24 kilometrelik bir proje Van'ın çehresini de önemli ölçüde değiştireceği muhakkaktır.

Battal hoca aynı programda; "Üniversite ve şehir ilişkisi kopuk olursa ya da düzenli bir ilişki kurulamazsa sorunlar artarak çoğalır.  Bize intikal eden sorunların çoğunu projelendirerek çözdük. Bir kısmı da projelendirmeyi bekliyor. Bakın Van Türkiye’nin denge noktasıdır. Bu denge Van’da ne kadar düzenli kurulursa Türkiye’deki denge o kadar sağlam olur. İşte bundan ötürü çokta rahat uyuyamıyoruz.  Yirmi dört saat esaslı çalışmamız gerektiğine inanıyorum.  Bu gayretimizin de neticelerini görüyoruz. Zamanla daha iyi neticeler alacağız. Daha önce belirttiğimiz ‘Vanlılık Ruhunun’ tesisi fikri Van Güç Birliği Platformuyla hayata geçirilebilir. Van için çok önemli bir projedir. Bundan sonraki aşamalarda belediyelerimiz ve bütün partilerin il başkanlarının orada olmasını istiyoruz. Van için çok önemli ve çok değerli olan bu adımın daha canlı daha devamlı olabilmesi için bu katılımların olması gerektiğine inanıyorum" Diye belirtti.

Ayrıca geçen hafta engelli vatandaşlarımız için yeni alınan araçların tanıtımında Battal hoca, “Engelli çalışanlar için bu araçlara engelli rampası ve asansörü taktırıyoruz. Aldığımız araçlarda, yaptığımız binalarda engellileri düşünerek hareket ediyoruz. Artık YYÜ bundan sonra aldığı bütün araçlarda engellileri dikkate alıyoruz ve yeni yapılan binalar ile yollarda da engellileri unutmuyoruz. Engelsiz bir üniversite hedefimiz var. İnşallah bunu zamanla çözmüş olacağız.” Açıklamasında bulundu.

Bir kısmını gerçekleştirip, geri kalanların ise projelendirilerek belirlenen hedefe ulaşılması noktasında, girişte dediğim gibi önce hayal edilir sonra yapılır. Bu konuda duyarlılık gösteren bir üniversite yönetim anlayışı hem ilimize hem de üniversitemize yeni hedefler katacağı muhakkaktır.

Bir yerde ideolojik düşünceler değil de insan merkeze alınmışsa orada başarısızlık diye bir şeyden söz edilemez. Üniversitemiz yönetiminde ki hâkim görüş insan merkezli ve hizmet eksenli bir anlayış olarak karşımıza çıkmaktadır. İlimizde her şey var, coğrafi olarak güzellikler var hemen yanı başında dünyanın en güzel göllerinden biri var, o halde niçin daha iyiyi daha güzeli gerçekleştirmeyelim. Vanlıların Battal hocadan beklentileri ve onun liderliğindeki projelerin gerçekleştirilmesine yönelik umutları her geçen gün artarak devam etmektedir. Haydi  hocam!!! "Durmak yok yola devam."

Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.