ÖNEMLİ İDDİA

Van'da yaşadıkları halde Hakkâri'de bilgileri dışında AK Partiye üye edildiklerini iddia eden bir grup, AK Parti hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

VAN 7.03.2015 10:23:47 0
ÖNEMLİ İDDİA
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hakkâri'de yıllar önce göç ederek Van'a yerleştiklerini belirten Ferman Demirkan, Dırbaz Demirkan, Osman Demirkan ile Cihan Emre isimli vatandaşlar, AK Parti'ye bilgileri dışında üye edildikleri iddiasıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi'ne başvuruda bulunarak, yardım talebinde bulundu. 
Gazetemize konuşan İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, şahısların iddialarını içeren dilekçelerini aldıklarını ve gereken işlemlerin yapılacağını söyledi. 
Ferman Demirkan isimli başvurucu da, kişilik haklarının ve siyasi görüşünün hiçe sayıldığını söyledi.
Kendisi gibi akrabalarından yaklaşık 50 kişinin daha AK Parti'ye üye edildiğini belirten Demirkan, "Bu şekilde yüzlerce üye yapılmış. Bize danışılmadan imzamız ve kimlik fotokopilerimiz alınmadan böyle bir şey yapılmış. Kim yapmış, nasıl yapmış biz de bilmiyoruz." diye konuştu.
Van'da oldukları halde Hakkari'de üye yapılmalarına da anlam veremediklerini ifade eden Demirkan, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.
Diğer başvurucular da üye işlemiyle ilgili soruşturma yapılması ve manevi haklarının güvence altına alınması için ilgili kurumlara başvuru yapacaklarını ifade etti. 



Haber: Adil HARMANCI