ONCA Projesi Van’da anlatıldı

Van Bölge ve Eğitim Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda, katılımcılara Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Mutlu Doğanay sunumuyla Optımal Nutrıtıonal Care For All (ONCA) Projesi kapsamında eğitim

VAN 10.02.2016 22:55:55 0
ONCA Projesi Van’da anlatıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
  ONCA  Projesi  Bilgilendirme Toplantısı’na, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Sağlık Bakım Hizmetler Müdürü Şule Yiğit, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Sağlık Bakım Hizmetler Müdür Yardımcısı Nisagül Durğun, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Nutrisyon Sorumlusu Genel Cerrahi Uzmanı  Muzaffer Önder Öner, Nutrisyon Hemşiresi Elif  Sayıner ve hastanenin diyetisyenleri  başta olmak üzere birçok doktor ve hemşire katılım sağladı.
Eğitimin Van ‘da ilk ve tek olma özelliği arz ettiği açıklandı.
         ONCA projesi konusunda açıklamalarda bulunan yetkililer, “ONCA Projesi, Avrupa çapında bir proje olup 2014 yılında başlatılan, Avrupa’da hastalıklarla ilişkili yetersiz beslenme riskini ortaya koymayı ve riskli hastaları tedaviye yönlendirmeyi hedefleyen çok paydaşlı bir girişimdir. 2014 yılında yer alan katılımcı ülkeler; Hırvatistan, Almanya, İspanya ve Türkiye’dir. Kampanya Avrupa Sağlık için Nütrisyon İttifakı (ENHA) tarafından yürütülmekte olup, ENHA Avrupa’daki tüm malnütrisyonu olan hastalara nütrisyon desteği sağlanarak komplikasyon oranlarını düşürmek ve ekonomi üzerindeki yükü azaltmak için bu kampanyayı başlatma kararı almıştır.ONCA projesi çok önemli bir yere sahip olup ,ilimizde bu pilot hastaneler arasında görev almaktadır. Son yıllarda Suriye politikamızla birlikte ülkeye birçok yabancı insan girişi oldu bu anlamda özellikle Hatay, G.Antep, Ş.Urfa vb. illerimizden  destek talebi alındı” ifadelerini kullandılar.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi