ÖLÜM GELİNCE!

Van’da izinsiz olarak köyüne gittiği belirtilen bir uzman çavuşun, özel aracında av tüfeğinin patlaması sonucu hayatını kaybederken, bir polis memurunun ise atış eğitimi yaparken yanlışlıkla kendini vurarak ağır yaralandığı bildir

VAN 28.07.2015 23:16:00 0
ÖLÜM GELİNCE!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Edinilen bilgiye göre, Van Jandarma Özel Harekat Birliği’nde görevli Uzman Çavuş Yusuf Altay, izinsiz olarak gittiği köyünde, özel aracı içinde hareket halinde iken av tüfeğinin patlaması sonucu ağır yaralandı. Jandarma Uzman Çavuş   Altay kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili Ağrı Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada "Van Jandarma Özel Harekat Birliği’nde görevli ve İlimiz Taşlıçay İlçesine bağlı Geçitveren Köyünde ikamet eden Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Altay, Cumartesi gününden itibaren birliğinden izinsiz olarak geldiği köyünde, 27.05.2015 tarihinde saat 18.45 sularında, kendisine ait araç ile köy içerisinde hareket halindeyken, araç içerisinde bulunan ve babasına ait olan av tüfeğinin patlaması sonucu yaralanmıştır. Köylüler tarafından Taşlıçay Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı Jandarma Uzman Çavuş, ilk müdahalenin ardından ambulansla Ağrı Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirmiştir. Kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için soruşturma başlatılmış olup, Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Altay’a Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyoruz." denildi.

Öte yandan Van İl Jandarma Komutanlığı atış poligonunda eğitim atışları yapıldığı sırada kazayla yaralanan polis memuru A.K. (25) ise, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Edinilen bilgilere göre olay öğle saatlerinde İl Jandarma Komutanlığı atış poligonunda meydana geldi. Atış poligonunda eğitim gördükleri sırada, tabancanın emniyet mandalını kapatmayı unutan polis memuru A.K. (25), silahının patlaması sonucu kasığından isabet alarak  ağır yaralandı. Özel bir hastanede ameliyata alınan polis memurunun durumunun ciddiyetini kuruduğu öğrenildi.

Her iki olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. (Murat Dalgın-İLKHA)