OKUL SAĞLIĞININ KORUNMASI VE GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI TOPLANTISI YAPILDI

Van Halk Sağlığı Müdürlüğünün Sekretaryasında yürütülen “Okul Sağlığının Korunması ve Geliştirilmesi Programı” toplantısı yapıldı.

VAN 15.09.2017 14:42:58 0
OKUL SAĞLIĞININ KORUNMASI VE GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI TOPLANTISI YAPILDI
Tarih: 01.01.0001 00:00
Vali Yardımcısı Sinan Aslan başkanlığında Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Semra Gümüş Gündüz ve İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin katılımıyla 14 Eylül 2017 tarihinde Valilik Erek Toplantı Salonunda toplantı yapılarak yeni Eğitim Öğretim yılında yapılması planlanan birinci basamak sağlık hizmetleri çalışmaları karara bağlandı.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Gündüz, “Okul sağlığı; öğrencilerin ve okul çalışanlarının sağlığının değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topluma sağlık eğitiminin verilmesi için yapılan çalışmaların tümü olarak tanımlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokole değinen Gündüz, “Okul sağlığı çalışmaları kapsamında, halen Bakanlığımız ve Millî Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği birlikte yürütülmekte olan pek çok program ve proje bulunmaktadır. Her 2 bakanlığın teşkilat yapılarında 2011 yılında yaşanan dönüşümün ardından, 25 Eylül 2006 tarihinde imzalanmış olan Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolünün güncel ihtiyaçları karşılamadığı belirlenmiş ve yenilenmesi gerekliliği hâsıl olmuştur. Program çerçevesinde yapılacak çalışmalarla, okul çağındaki bütün çocuklarımızın olabilecek en iyi bedensel, ruhsal sağlığa kavuşmalarının sağlanması ve sürdürülmesi, okul çocuklarının sağlıklı bir çevrede gelişiminin sağlanması, çocukların, ailelerinin ve toplumun sağlık düzeyinin yükseltilmesi hedeflenmektedir.” dedi.
Gündüz, Okullarda yapılacak programları şöyle açıkladı; “Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi ve Korucu Ağız Diş Sağlığı Çalışmaları, Beyaz Bayrak Projesi, Beslenme Dostu Okul Programı, Fiziksel Aktivite Uygunluk Karnesi, Okul Çağı Çocukların Aşılanması, Okul Çağı Çocuklarında İşitme Tarama Programı, Okulda Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi Programı ve Okul Sütü Programı.

OKUL SAĞLIĞININ KORUNMASI VE GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI TOPLANTISI YAPILDI antalya escort