Okul öncesi yaz okulu

Kadın Emeği Değerlen-dirme Vakfı (KEDV) ile Van Kadın Derneği (VAKAD) ortaklığı ile yaz okulu başlatıldı.

VAN 7.07.2015 13:17:39 0
Okul öncesi yaz okulu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

AB'den sağlanan finansal destek ile bir süredir Van'da kadın ve çocuklara yönelik bilgilendirme seminerleri düzenleyen KEDV ve VAKAD, bir yandan seminerleri sürdürürken, bir yandan da yoksul çocuklara yönelik yaz okulu başlattı.

"DEPREM ÖNCESİNE DÖNMEK"

"Deprem Öncesine Dönmek" projesi kapsamında önceki gün de Kevenli TOKİ konutlarında oturan ailelere yönelik "çocuk beslenmesi" konusunda bilgilendirme semineri düzenlendi.

Çocuk gelişimci Zeynep Kurt'un sunum yaptığı bilgilendirme seminerine konutlardaki öğrenci velileri katıldı.

Okul öncesi çocukların nasıl beslenmeleri gerektiği hakkında bilgi veren Kurt, velilerden gelen soruları cevaplandırdı.

YAZ OKULU

Eğitim seminerlerinin süreceği bildirilirken, bu arada yine AB finansörlüğünde yaz okulu da başlatıldı.

KEDV ve VAKAD tarafından, Kevenli Kadın ve Çocuk Merkezi'nde Kevenli TOKİ konutlarında oturan yoksul aile çocuklarına yönelik okul öncesi eğitimi temel alan yaz okulu başlatıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Çocuk Gelişimci Zeynep Kurt, çocuklara okul öncesi eğitimi verecek.

ALAN TARAMASI YAPILDI

Yaz okuluna ilişkin gazetemize bilgi veren VAKAD aktivisti ve Kevenli Kadın ve Çocuk Merkezi sorumlusu Songül Özünver, okulun tamamen yoksul ailelere yönelik olduğunu söyledi.

Bunun için bir alan taraması yaptıklarını belirten Özünver, "Bizim çalışmamız okul öncesine hazırlık üzerine. Bunun için de özellikle okula gitme imkânı olmayan çocukları seçtik. Bu nedenle de öncelikle bir alan taraması yapıldı. Yoksul aile çocukları belirlendi. Ve eğitimlerimize başladık" diye konuştu.

BİR SINIF AÇILDI

İlk etapta bir sınıf açtıklarını belirten Özünver, şu bilgileri verdi:

"Şu an bir sınıf açmış bulunuyoruz. 20 öğrencimiz var. İkinci bir sınıf daha açacağız. Çocuk gelişimci öğretmenimiz var, eğitimleri o verecek. Resim yapma, harf tanıma, okum ve yazma yeteneğini geliştirme gibi konularda çocukları eğitecek. 8 Eylül'e kadar okulumuz devam edecek. Sonrasında sertifikaları verilecek ve bu tarihten sonra da çocuklar normal okullarına devam edecekler."

ÖNCEKİ ETKİNLİKLER

KEDV ve VAKAD tarafından yaklaşık iki yıldır, kadın ve çocuklara yönelik aile içi şiddet, sağlık ve beslenme gibi çeşitli konularda bilgilendirme toplantıları düzenlenirken, 2015 yılı başlarında da okullardaki öğrencilere yönelik madde bağımlılığı konusunda seminerler düzenlendi.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı