Okul çağındaki çocuklara hijyen semineri

Gürpınar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Gürpınar'da okul çağındaki çocuklara yönelik el yıkama ve hijyene yönelik seminer verdi. Seminer'de konuşan Sakine Turan, çocuklara ellerini nasıl yıka

VAN 3.03.2015 17:08:31 0
Okul çağındaki çocuklara hijyen semineri
Tarih: 01.01.0001 00:00
            İlçedeki sağlık seminerlerine devam eden Gürpınar Belediyesi, bu kez de Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ile ortaklaşa okul çağındaki çocuklara, el yıkama ve hijyene yönelik seminer verdi. 

             İlçe merkezinde bulunan Atatürk İlk Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürü Sakine Turan'ın yanı sıra okul çağında bulunan çocuklar katıldı.

               İlginin yüksek olduğu seminde konuşan Turan, sağlık ve hijyenin hayatın vazgeçmezleri arasında olduğunu hatırlatarak, bunun insan hayatındaki önemine değindi. 
Slayt gösterimi eşliğinde verilen seminerde Turan, özellikle kişisel hijyene dikkat çekti. Seminerin amacına yönelik ise Turan, amaçlarının okul çağındaki çocuklara bireysel temizlik ve hijyen alanında alışkanlık kazandırmak oluğunu belirterek, özellikle tuvaletten sonra el yıkamanın nasıl olması gerektiğini detaylıca dile getirdi.

             Bireysel hijyenin salt el yıkama ile sınırlı olmadığını da kaydeden Turan, "Ayak bakımı da son derece önemlidir. Her akşam mutlaka ayakların yıkanması, yıkandıktan sonra özellikle parmak aralarının kurulanması gerekmektedir. Kurulanmaması durumunda bu bir takım hastalıklara yol açar" dedi. 
Vücut temizliğine de dikkat çeken Turan, her insanın imkânları el veriyorsa günde bir kez banyo yapması gerektiğini, imkânları el vermiyorsa, haftada en az 2 kez banyo yapması gerektiğini kaydetti. Sağlıklı bir hayatın sürdürülebilmesi için sağlık ve hijyenin olmazsa olmaz olduğunu da söyleyen Turan, "Bu size anlattıklarımızı sizler de evde, sokakta arkadaşlarınıza, kardeşlerinize, anne ve babanıza anlatın" dedi. 
Seminerin ardından seminere katılanlara sıvı el sabunu ve ıslak mendil dağıtıldı. Ayrıca Sağlık ve hijyene yönelik hazırlanan el broşürü de dağıtıldı.