OĞUZ: BU MİLLETİN İMANIYLA DARBE GİRİŞİMİ ENGELLENMİŞTİR

Van Sivil Dayanış İnisiyatifi (Van SDİ) öncülüğünde düzenlenen ABD destekli darbe girişiminin gece nöbetinde konuşma yapan HÜDA PAR GİK Üyesi Av. M. Mehdi Oğuz, milletin imanıyla darbe girişiminin engellediğini söyledi.

VAN 27.07.2016 14:47:06 0
OĞUZ: BU MİLLETİN İMANIYLA DARBE GİRİŞİMİ ENGELLENMİŞTİR
Tarih: 01.01.0001 00:00

HÜDA PAR birçok ilde sürdürdüğü darbe karşıtı gösterilere devam ediyor. 15 Temmuz Cuma akşamı yapılan ABD destekli darbe girişimini protesto eden Vanlılara konuşan Oğuz, milletin imanıyla darbe girişiminin engellediğine dikkat çekti.

Sabaha kadar devam eden darbeye karşı nöbet mitinginde, her defasında bir STK ve siyasi temsilcisi konuşma yaparken, ABD destekli darbe girişiminin 12. gecesinde HÜDA PAR GİK Üyesi Av. M. Mehdi Oğuz da bir konuşma yaptı.

Bütün zulümlere rağmen İslam ümmetinin direnişinin bir olma ve hür olma mücadelesi olduğunu söyleyen Oğuz,  “İslam ümmeti 200 yıldan beri emperyalizminin pençesindedir. Amerika ve İngiltere’nin orta doğuyu işgal etmelerinin ana nedeni petroldür, Müslümanların yer altı kaynaklarıdır diyorlar. Evet, bu işgallerin nedenlerinden birisi de bu olabilir. Ancak bu söylemlerin aslında İslam ümmetini uyutuyorlar. Bizim öyle bir hazinemiz var ki, öyle yüce elmaslarımız var ki elimizde fakat biz bunun kıymetini bilmedik ve farkına varamadık. Bu zalim din düşmanları, bin 400 yıl önce bunun farkındaydı. Bu cihan zulümlere dolmuş ve karanlığa gömülmüşken Resulullah Efendimiz (sav) ile beraber aydınlandı. Bu zalimler de tekrar İslam’ın güneşinin doğmasını istemiyorlar ve olduğu yerde batırmak istiyorlar.” dedi.

“BUGÜN ZALİMLERİN ELİNDE ESİR DEĞİLSEK BU ALLAH’IN BİZE BİR LÜTFUDUR”

Gerçek hürriyet ancak Allah’a kul olmakla olduğunu söyleyen Oğuz, “Müslümanlar ayağa kalktığında, aslanlar meydana çıktığında tilkiler saklanacak delik arayacaktır ve bunu o zalimlerde çok iyi biliyorlar. Biz hür olmak istiyoruz ve kimseye kul olmak istemiyoruz. Hür olmak için de başta onların kulluğundan kurtulmamız ve gerçek anlamda Allah’a kul olmamız lazım. Bugün buralarda toplanıyor olmakla o zalimlerin elinde esir değilsek bu Allah’ın bize bir lütfudur.  Gerçek hürriyet Allah’a kul olmaktır. Bugün ayrılığımızın sebebi azlığımız değil, tekrar toplanmamız için tekrar Sırat-ı müstakimde İslam caddesinde toplanmamız gerekiyor. Irkçılık tohumunu ektiler caddemize, ayrılığa düşürdüler bizleri ve tekrar bu caddeye dönme zamanı geldi.” diye konuştu.

“DARBECİLERİ ZELİL KILAN ALLAH’TIR”

Meydanda kalabalığa seslenen Oğuz, son olarak şunları söyledi:

“Allah istediğini aziz kılar, dilediğini zelil kılar. Bugün darbecileri zelil kılan Allah’tır ve Müslümanların O’nun dini uğruna gayretidir. Bu milletin imanıyla darbe girişimi engellenmiştir. Bu milletin ne bir tankı ne bir tüfeği ne bir silahı vardı ama bütün tanklara karşı, uçaklara karşı, helikopterlere karşı göğüslerini siper ettiler ve göğüslerindeki imanla kazandılar. Bizlerde yarın yine ancak bu imanla kazanabiliriz.” (Yılmaz Sönmez-İLKHA)