“Öğretmenler zaten kültürel soykırım yapıyorlardı“

PKK liderlerinden Duran Kalkan, 14 bin öğretmenin PKK ilişiği iddiasıyla açığa alınmasına ilişkin “maaş karşılığı kültürel soykırım yapıyorlardı” dedi. Belediyelere atanan kayyumları tehdit ederek “zora hedeftirler” ifadele

VAN 15.09.2016 15:17:39 0
“Öğretmenler zaten kültürel soykırım yapıyorlardı“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 PKK liderlerinden Duran Kalkan, belediyelere kayyum atanmasının “kabul edilebilir bir yanının olmadığını” savundu. Kayyum atanması üzerine tehditler savuran Kalkan, “Halkın seçilmiş belediyelerini zorla ele geçirmeye çalışanlar bilsinler ki, kendilerinin kullandığı zor kadar, zora hedeftirler” dedi.

“KAYYUMLAR HEDEFTİR”

Kalkan şunları söyledi; “Bu işe girenler ayaklarını denk atsınlar, hedeftirler! Halkın seçilmiş belediyelerinin yerine Süleyman Soylu tarafından ya da şu-bu tarafından atanarak orayı zorla ele geçirmeye çalışanlar bilsinler ki, kendilerinin kullandığı zor kadar zora hedeftirler.”

ÖĞRETMENLER ZATEN KÜLTÜREL SOYKIRIMCI

Öte yandan 14 bine yakın öğretmenin PKK ile ilişkili oldukları iddiasıyla açığa alınmasına ilişkin de konuşan Kalkan, öğretmenlerin zaten maaşla kültürel soykırım yaptıklarını savundu. Kalkan şu ifadeleri kullandı:

“Mevcut görevden alınan ya da alınacak öğretmenler şimdiye kadar maaş karşılığında memurluk yapıyorlardı. Ama Kürdistan’da öğretmenlik yapanlar Kürt çocuklarına ne öğrettiklerini görsünler. Soykırım sisteminin kendilerini kullandığını anlasınlar. Maaş karşılığında kültürel soykırıma hizmet etmek suça ortak olmaktır. Şimdi bu sisteme karşı mücadele ederek bu durumu telafi edebilirler. Okula el koymuşlarsa bir evde halkın çocuklarını kendi diliyle ve kültürüyle eğitmeyi öngörsünler”

“ÇOCUKLAR OKULA GÖNDERİLMEMELİ”

Her fırsatta dağlara çağrılar yapan Kalkan, Kürtlerin çocukları okullara göndermemeleri çağrısında bulundu. “Kültürel soykırım fiziki soykırımdan daha tehlikelidir. Bu yüzden kültürel soykırım mekanları olan bu okullara çocuklar gönderilmemeli.” 

Yöneliş Haber-