Öğretmen ve idarecilere ASDEP semineri…

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çaldıran Sosyal Hizmet Merkezi tarafından Muradiye öğretmen ve idarecilerine Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ve Sosyal Hizmet Merkezlerinin hizmet modelleri hakkında seminer verildi.

VAN 9.04.2018 11:48:30 0
Öğretmen ve idarecilere ASDEP semineri…
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Kuruluş Müdürü Mehmet Selim Yanar’ın da katıldığı eğitimde Muradiye ilçesi Yenişehir Mahallesinde bulunan Kazım Karabekir Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonundaki seminer, Sosyolog Erkan Bayram, Sosyolog Songül Yıldız ve Sosyal Çalışmacı Bayram Tan tarafından verildi.

   Sosyolog Erkan Bayram; ASDEP nedir, amacı, vizyonu, temel görevleri ve sahada karşılaşılan problemler ile ŞÖNİM, Kadın Konuk Evi, Huzurevinin işlevlerini anlattıktan sonra Alo 183 Sosyal Destek Hattının amacını kısaca ifade etti.

   Sosyolog Songül Yıldız ise Evde Bakım Hizmeti nedir? Kimlere verilebilir şartlarını ve Engelli Kimlik Kartını anlattıktan sonra Sosyal Çalışmacı Bayram Tan, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti(SED) ve Sosyal Hizmet Merkezlerinin hizmet alanı ve işleyişi hakkında genel tanıtım yaptı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi