Öğrencilerden örnek davranış

Van İpekyolu Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, kutlu doğuma özel kermes düzenleyerek örnek davranışta bulundular.

VAN 29.04.2014 18:07:37 0
Öğrencilerden örnek davranış
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri kutlu doğum ayına özel olarak okul içerisinde öğrenci ve öğretmenler için kermes düzenledi.

Öğrenciler tarafından düzenlenen kermese yoğun ilgi gösterilirken, İlke Haber Ajansı’na açıklama yapan öğrencilerden Yunus Emre Arvas, kermes hakkında bilgiler verdi. Arvas, “Mübarek Nisan ayı yani kutlu doğum ayında bulunmaktayız. Peygamber efendimizin bizler için onlar benim kardeşimdir dediği ümmeti arasındaki kardeşliği pekiştirmek ve dayanışmayı arttırmak için düzenlemiş bulunuyoruz” dedi.

“50 milyon salâvat, 2 bin Yasin, 5 hatim, 10 bin de cevşen okundu”
Arvas, salavat kampanyalarında katkıda bulunduklarını belirterek, “Okul duvarları, sınıflara, panolara peygamber efendimizin hadisleri yazılı çiçek görünümlü kâğıtlar astık, peygamberler ve sahabe hayatından kesitler sunup onların tavsiyelerini tekrar hatırlatma amacıyla çalışmalar düzenledik. Okul genelinde kutlu doğum programı düzenledik ve Van İpekyolu ilçe müftü yardımcısını davet ettik. Program kapsamında her sınıfa gül suyu ve gül lokumları ikram ettik. Ayrıca bilgi yarışması düzenledik. Okul genelinde başlatmış olduğumuz bir salâvat kampanyası vardı. Bu kampanya dâhilinde de 50 milyon salâvat çekildi, 2 bin Yasin okundu, 5 hatim çıkarılıp 10 bin cevşen okundu. Okunan bu salâvat, hatim, cevşen ve Yasinleri de Peygamber Sevdalıları Platformu’nun ve Serhad Fm’in Van’da düzenledikleri salâvat kampanyasına ilettik ve bizim de bu kampanyaya katkımızın olmasını istedik. Son olarak da düzenlediğimiz kutlu doğum kermesi ile etkinliklerimizi sonlandırdık.” diye konuştu.

Kermes gelirlerinin harcanması hakkında bilgi veren Arvas, “Bütün müminler kardeştir ayetini örnek alarak oklumuzda dar gelirli arkadaşlarımıza temel ihtiyaçlarını karşılama adına kermeste elde ettiğimiz gelirleri kullanacağız.” ifadelerini kullandı. (Hacı Yılmaz - İLKHA)