Öğrenciler STK’ların etkisini tartıştı

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılan Tuşba’da ‘Fikirler Konuşuyor’ Münazara yarışmasında, STK’ların sorunların çözümünde etkili olup o

VAN 22.02.2017 20:42:30 0
Öğrenciler STK’ların etkisini tartıştı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi konferans salonunda yapılan münazarada Hüma Hatun Kız Meslek Lisesi ‘Sivil Toplum Örgütleri sorunların çözümünde etkilidir’ tezini savunurken, Münci İnci Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ‘Sivil Toplum Örgütleri sorunların çözümünde etkili değildir’ tezini savundu. Münci İnci Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 94.25 puanla birinci olurken Hüma Hatun Kız Meslek Lisesi 90 puanla ikinci oldu.

    Zorlu geçen münazaranın ardından Tuşba İlçe Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve Memur-sen il Başkanı Osman Ayşin birinciye hediyelerini takdim ederken Van YYÜ Rektör danışmanı Doç. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, MÜSİAD temsilcisi Faruk Tosun tarafından ikicilere ödülleri verildi.

 

   CEYLANİ: ÖĞRENCİLER AYRI TEZİ SAVUNDU

   Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “Burada öğrenci arkadaşlarımız ayrı tezi savundu. Görünen bizim arzuladığımız ve olması istediğimiz durumlar var bir de örtük faydaları var Münazara yarışmamızın. İki okul, bir okula misafir oldu ve iki okulun öğretmen ve öğrencileri bir okula misafir oldular. Okullar arasında bir etkileşim oldu ve devamında ise bir iş birliği gerçekleşecek. Öğrenciler arasında bir etkileşim oldu ve eğitime dair bir şeyler gerçekleşecek. Biz bu faaliyetleri gerçekleştirirken öğrencilerimizin akademik başarılarına katkı olmasını da arzuluyoruz. Çocuklarımız öğretmenleri ile birlikte verilen konuları haftalarca çalışarak araştırma ve incelemeler yaparak bu yarışmamıza geldiler. Öğrencilerimizin gelecekte kendilerini ifade edebilmek, toplum karşısına çıkıp duygu ve düşüncelerini ifade etme konusunda da büyük faydaları olacaktır. Aslında çocuklarımız bilgiye ulaşma bilgiyi öğrenmeyi öğrendiler ve bu da bizim için çok önemlidir” dedi.

 

    ÖZGÖKÇE: AMAÇ EĞİTİM KALİTESİNİ ARTIRMAK

   Tuşba İlçe Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, “Eğitim konusunda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz ile Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı ve İş-kur gerçekten güzel işler yapıyorlar. Koordinasyonumuz üst düzeyde ve en iyisini üretmek için, en mükemmelini yapmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Bizler sizler için varız. Cumhurbaşkanı’mızın her zaman dediği gibi bizler sizlere hizmetkâr olmaya, bizler sizlere kadim olmaya geldik. Tüm projelerimiz sizlerin daha iyi şartlarda yaşamaya devam ettirebilmek, sizlerin hayat kalitesini daha yüksek bir hale getirebilmek ve son olarak sizleri mutlu edebilmek huzurlu refah içerisinde insanın insanca yaşayabilmesi, insanın insan hakları noktasından en iyi noktaya getirebilmek için biz bu etkinlikleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

    Tuşba İlçe Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Van YYÜ Rektör danışmanı Doç. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Memur-sen il Başkanı Osman Ayşin, Müsiad temsilcisi Faruk Tosun, Tuşba Milli Eğitim Şube Müdürü Zakir Taşkın, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nuri Bekiroğlu, okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.