öğrenciler için askerlik önerisi

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, öğrencilerin üniversitedeyekn askerlik yapabilmelerini sağlayacak önerisiyle Bakan Yılmaz'ı ikna etti.

VAN 22.11.2014 10:50:52 0
öğrenciler için askerlik önerisi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bedelli askerliğin tartışıldığı bugünlerde Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer'den sürpriz bir öneri geldi. Tuncer, öğrencilerin üniversitedeyken askerlik yapabilmesini öngören projeyi Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a anlattı.

BAKAN YILMAZ OLUMLU YAKLAŞTI

Yılmaz'ın öneriye olumlu yaklaşıp "tartışılabilir" bulmasının ardından Tuncer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'den randevu istedi. Tuncer'in öğrencilerin üniversitede okurken askerlik görevini yapabilmelerini sağlayacak projesinin ayrıntıları şöyle:

3 YAZ, 2'ŞER AY

Projenin amacı üniversitelerdeki erkek öğrencilerin askerliklerini, öğrenimleri sırasında yapmalarına fırsat vererek mezuniyetten sonra iş hayatına atılmaları. Askerlik eğitimi, esas olarak yaz dönemlerinde ve 2'şer aylık sürelerle yapılacak. Askerlik süresi 6 ay (3 yaz) olarak planlanıyor.

murat-tuncer.jpg

"ASKERLİKTEN KAÇMAK İÇİN UZUN SÜRELİ ÖĞRENCİ OLUYORLAR"

Yükseköğretime her yıl 350 bin öğrencinin kayıt yaptırdığını belirten Tuncer şunları söyledi: "Yarısının erkek olduğunu düşünürsek yılda yaklaşık 175 bin erkek öğrenci üniversiteye giriyor. Bir kısmı askerliği ertelemek için öğrenciliği meslek haline getirmiş. Bu modelle öğrenciler üniversiteyi erken bitirmek için motive olacak."

Kaynak: Hürriyet