'Öğrenciler artık takipte'!

Van'da eğitim seviyesini artırmak, iyi bir veli bilinci geliştirmek ve gelir düzeyi yüksek olan öğrencilerin aldığı eğitimi, imkânsızlıklardan dolayı aynı eğitimi alamayan öğrencilere de sağlamak amaçlı Öğrenci Takip Merkezi kuruld

VAN 22.04.2014 18:40:19 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
Haber: Fazıl ERÜŞ

Dershaneler kapatıldıktan sonra dershanelerin yerine geçecek olan Öğrenci Takip Merkezi şimdiden öğrenciler tarafından ilgi görmeye başladı. Öğrenci Takip Merkezi Van, İstanbul ve Ankara'da kuruluş aşamasında. Öğrenci Takip Merkezi'ne kayıt olan öğrencilerden kayıt ücreti alınmıyor. Ancak her öğrencinin Ferdi Kaza Sigortası ve sosyal aktiviteleri (15 günde bir tiyatro, sinema, gezi) için yıllık her bir öğrenciden 350 TL alınıyor.

'MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN DESTEK İSTİYORUZ'

Türkiye'de dershanelerin kapatılma dedikoduları başladıktan sonra "Öğrenci Takip Merkezi " projesi adı altında bir proje geliştirdiklerini söyleyen proje sahibi Veysel Aras, Öğrenci Takip Merkezi'nin dershanelere alternatif olarak kurulacağını söyledi. Öğrenci Takip Merkezi'nin hala kuruluş aşamasında olduğunu belirten Aras, proje kabul edildikten sonra Türkiye'nin 81 İl ve İlçelerine de bunun şubelerinin açılacağını vurguladı. Öğrenci Takip Merkezi'nin aynı zamanda büyük bir istihdam alanı olacağını ifade eden Aras, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) ve Devlet büyüklerinden bu proje için yardım istedi.

'HİÇBİR İDEOLOJİYİ DESTEKLEMİYORUZ'

"Öğrenci Takip Merkezi" Projesini KOSGEB'e sunduklarını belirten Aras şunları söyledi: "Proje kabul edilme aşamasındadır. 'Öğrenci Takip Merkezi 'hiçbir ideolojiyi desteklememekle birlikte dershaneciliğe karşı geliştirilmiş bir sistemdir. Özellikle cemaat dershaneciliğini benimsemiyoruz. Hiç kimsenin dini ve vicdanı özgürlüğüne karışma hakkımız yoktur. Öğrenci Takip Merkezi ' kesinlikle cemaat dershanelerine karşı kurulmuş bir kurumdur. Yıllarca Türkiye'deki bütün dershaneler MEB'teki boşluktan ya da eğitim yetersizliğinden faydalanarak ticari bir sektör haline geldi. Bu sektörün ülke ekonomisine de eğitimine de faydası yoktu. Ayrıca öğrencilerimiz sömürüldü. Bizim sistem ise öğrencilerin eğitimini dengeleyecektir. Artık öğrenciler sömürülmeyecek. Kesinlikle biz dershane ya da etüt merkezi değiliz. Çünkü biz de sınıflar yoktur. Ayrıca dershaneler kapatıldıktan sonra öğrenciler kaliteli bir eğitim alabilme arayışına gireceklerdir. İşte biz bu arayışın adresiyiz. Gelir düzeyi yüksek olan öğrencilerin aldığı eğitim kalitesini imkânsızlıklardan dolayı aynı eğitimi alamayan öğrencilere bu eğitimi sağlayacağız. Van'ın ekonomik durumunu gözeterekten eğitim ve öğretimin kapılarını sonuna kadar açarak öğrenciye her türlü olanağı sağlayacağız ve veliye öğrencisinin güvenli bir ortamda yetiştirilme hissini somut bir şekilde vereceğiz."

'ÖĞRENCİ TAKİP MERKEZİ' VAN İÇİN BÜYÜK BİR İSTİHDAM ALANI OLACAK'

Kayıtlardan da hiçbir ücret almayacaklarını ifade eden Aras, Öğrenci Takip Merkezi'nin aynı zamanda Van için büyük bir istihdam alanı olacağını söyledi. Eğitime dini karıştırmayacaklarını söyleyen Aras şöyle dedi: "2 bin öğrenciye 200 çalışan düşüyor. Eylül ayına kadar hedefimiz 2 bin öğrenciyi kaydetmektir. Öğrenci Takip Merkezi'nde kayıtlı olan öğrencilerimiz yetersiz olduğu derslerde ücretli özel ders alabilir fakat maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimiz de ücretsiz dersler alabilecek. Öğrenciler arasında maddi ayırım yapmayacağız. Bizim için önemli olan eğitimdir ve bunu da en iyi şekilde vereceğiz."

'ÇOK İYİ BİR REHBER KURUMUYUZ'

Öğrenci Takip Merkezi'nin aynı zamanda çok iyi bir rehber kurumu olduğunu belirten Aras, Öğrenci Takip Merkezi'nin işlevini gazetemize özetle değerlendirdi.
Aras, Öğrenci Takip Merkezi'nin yaptığı işleri şunlar olduğunu açıkladı:
* 1-Öncelikle her bir öğrencinin dosyası Öğrenci Takip Merkezi'nde bulunur.
* Yıl içindeki konu dizilimiyle tüm konular not edilir.
* Öğrencinin anlama kapasitesi keşfedilir.
* Öğrencinin yıl içindeki bütün konuları hocalarımız kontrolünde bitmesi sağlanır.
* Öğrenci ve veli her hafta rehber öğretmeniyle görüşebilir.
* Rehber öğretmeni her hafta okul, dershane, kolej, öğrencinin sınıf öğretmeninden bilgi alır. Ve bu bilgiyi öğrencinin dosyasına işlenir. Aylık rapora dönüştürülür aileye posta yoluyla iletilir. Eğer ki öğrenciyle ilgili bir sıkıntı varsa veli ve öğrenci yönetim merkezi tarafından çözüme kavuşturulur."
"
'VELİ, ÖĞRENCİYLE İLGİLİ HER AN BİLGİ ALMA YETKİSİNE SAHİPTİR'

Çağrı Merkezlerinin de olduğunu ifade eden Aras, veli ve öğrencinin çağrı merkezini 24 saat arama yetkisine sahip olduğunu söyledi.
Her öğrencinin dosyasının çağrı merkezinde bilgisayar programında yöneticilerinin önünde mevcut olduğunu söyleyen Aras şunları kaydetti: "Veli; öğrenciyle ilgili her an bilgi alma yetkisine sahiptir.(Ders, soru çözüm sayısı, öğrencinin genel profili ve anlık psikolojik bilgi alma) Öğrenciyle ilgili ders, soru çözüm, konu hedefi, oluşturulur.
Bu hedefi çağrı merkezi tarafından veli ve öğrenci denetlenir. Okul ve dershane saatleri içinde öğrencinin herhangi bir problemi olduğu zaman veli çağrı merkezini arayarak; rehber öğretmeni okul veya dershane gidip anlık sorunu çözerler.
Çağrı merkezinin her bir çalışanı tüm öğrenciler hakkında bilgi sahibi olmak zorundadırlar.Çağrı merkezinde rehber öğretmeni sürekli veliyle, öğretmenle, öğrenciyle aralarında bilgi alışverişini sağlarlar."

'SANATÇILARI, YAZARLARI, AYDINLARI VAN'A GETİRECEĞİZ'

Her 15 günde bir Öğrenci Takip Merkezi tarafından gezi, tiyatro, sinema, tanıtım düzenleneceğini belirten Aras, bunun öğrencilere çok büyük faydasının olacağını ifade ederek konuşmasını şöyle tamamladı;
" Ayda bir Türkiye'nin ileri gelen sanatçıları, yazarları, aydın insanlarını Van'a getirerek öğrencilerle buluşturacağız. Ayrıca Sempozyumlarve seminerler düzenleyeceğiz.Sosyal aktiviteler velinin izni ve imzasıyla gerçekleştirilir. Öğrencilerimizin seminer dışında hiçbir sosyal aktiviteye katılma gibi bir zorunluluğu da yoktur."