Öcalan'dan Kobani için seferberlik çağrısı

IŞİD'in Rojava'nın Kobane bölgesine dönük saldırısına karşın seferberlik çağrısı yapan Abdullah Öcalan, hükümetin müzakereye yanaşmadığını açıkladı...

VAN 22.09.2014 19:50:07 0
Öcalan
Tarih: 01.01.0001 00:00
 PKK lideri Abdullah Öcalan, Kobane'deki IŞİD saldırılarına dönük seferberlik çağrısını tekrar ederek, “Sadece Rojava halkı değil, kuzey ve tüm parçadaki Kürt halkı buna göre yaşamını şekillendirmelidir. Bütün Kürt halkını topyekûn bu yüksek yoğunluklu savaşa karşı direnişe geçmeye çağırıyorum” dedi.

AVUKATI "VASİ" SIFATIYLA İMRALI'YA GİTTİ

Öcalan'ın vasisi ve aynı zamanda avukatı olan Mazlum Dinç, Öcalan ile görüşmek için sabah saatlerinde gittiği İmralı Adası'ndan döndü. Dönüş sonrası Gemlik Jandarma Komutanlığı önünde basına açıklama yapan Dinç, Öcalan’ın kendisi ile yaptığı görüşmede, her türlü demokratik adımı atmaya hazır olmasına rağmen hükümetin hiçbir adım atmadığını belirttiğine dikkat çekti.

"HÜKÜMET MÜZAKEREYE YANAŞMIYOR"
Dinç, “Sayın Öcalan öncelikle Kürt sorunun demokratik çözümü için her türlü adımı atmaya hazır olduğunu ancak hükümetin ve devletin bir türlü müzakere sürecini başlatmadığını, başlatmaya yanaşmadığını belirtti” dedi.

HÜKÜMET IŞİD'LE MÜZAKEREYİ KABUL ETTİ AMA KÜRTLERLE...
Dinç, Öcalan’ın konsolosluk rehineleri için hükümet ile IŞİD arasında yapılan müzakerelere ilişkin “Özellikle Musul rehinelerinin serbest bırakılması konusunda devlet, açıkça müzakere yürüttüğünü kamuoyuna bildirdi ama Kürt sorunu gibi derin bir sorunun çözümü konusunda müzakere sürecini başlatmaya bir türlü yanaşmamıştır” dediğini aktardı.

"BÜTÜN KÜRT HALKINI YOPYEKUN DİRENİŞE ÇAĞIRIYORUM"
Öcalan’ın müzakere sürecinin biran önce başlaması gerektiği vurgusu yaptığını söyleyen Dinç, IŞİD saldırıları karşında Kürt halkına yaptığı seferberlik çağrısını yinelediğinin altını çizerek Öcalan'ın, “Diğer yandan IŞİD saldırıları konusunda da tüm halkımız özellikle devam eden yüksek yoğunluklu savaşa karşı yaşamını şekillendirmesi gerekiyor. Şu an Kürdistan’da devam eden yüksek yoğunluklu savaş var. Sadece Rojava halkı değil Kuzey ve tüm parçalardaki Kürt halkı buna göre yaşamını şekillendirmesi gerekiyor. Bütün Kürt halkını topyekun bu yüksek yoğunluklu savaşa karşı direnişe geçmeye çağırıyorum” dediğini aktardı.


ISLAH HABER