'Öcalan'a özgürlük' eylemleri başladı

30 Haziran ile 7 Temmuz arasında ‘Öcalan’a Özgürlük’ talebi çerçevesinde Van’da bir sıra etkinlik düzenlenecek ve yürüyüş yapılacak. Yapılacak etkinlik ve yürüyüşe ilişkin bir basın açıklaması yapan HDP ve DBP Van İl Eş

VAN 1.07.2015 12:54:07 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Örgütü binasında yapılan basın açıklamasına DBP Van İl Eş Başkanları Miraz Çallı, Hamiyet Şahin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eş Başkanları Veysi Dilekçi ve Derya Hayva katıldı. Basın açıklamasını okuyan Şahin, ‘Öcalan’a Özgürlük’ talebi çerçevesinde kentte iki hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi. 30 Haziran ile 7 Temmuz arasında ‘Öcalan’a Özgürlük’ talebi çerçevesinde Van’da bir sıra etkinlik düzenleneceği belirtilen açıklamada eylemlere katılım ve destek çağrısı yapıldı.

‘SOKAĞA ÇIKIYORUZ’

"Önderliğe özgürlük" şiarıyla Van'da düzenlenecek etkinlikler hakkında konuşan Şahin, “Türkiye ve Ortadoğu’nun barış mimarı olan ve İmralı’daki tüm olumsuz koşullara rağmen 2013 Newroz Manifestosu ile başlayan barış sürecini AKP’nin tüm savaş dayatmalarına rağmen sürdürüp bugüne kadar getiren Sayın Abdullah Öcalan, iki aydır yine yoğun tecrit altında tutulmaktadır. Sayın Öcalan, iki aydır ne ailesi ile, ne avukatları, ne de İmralı heyeti ile görüştürülmektedir. Yapılan tüm başvurulara rağmen AKP hükümeti Sayın Öcalan ile görüşülmesini hukuka aykırı olarak engellemektedir. Bizler de DBP ve HDP olarak barışın mimarı Sayın Öcalan’nın özgürlüğü için sokağa çıkıyoruz. Bu kampanyayla Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün milyonların talebi olduğunu tartışmaya yer bırakmadan, tüm çıplaklığıyla ortaya koyacağız. Önderliğe Özgürlük Kampanyası milyonların talebiyle yaşam bulacaktır" dedi.

KATILIM ÇAĞRISI

Yapacakları eylem ve etkinliklere katılım çağrısı yapan Şahin şu ifadeleri kullandı:

 "Bu süreçte Önderliğimize özgürlük istemekle kalmayacağız; aynı zamanda halkın iradesini ortaya koyacağız. Sayın Öcalan derhal özgürlüğüne kavuşmalıdır. Bu amaçla, Kürt sorununun çözümünü isteyen, toplumsal barıştan yana olan, Ortadoğu’nun ve Türkiye'nin demokratikleşmesini isteyen herkesi kampanyamıza destek vermeye çağırıyoruz."

YÜRÜYÜŞ 7 TEMMUZ’DA’

Açıklamanın devamında Şahin, ‘Öcalan’a Özgürlük’ talebi çerçevesinde kentte iki hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında şu bilgileri verdi:

"7 Temmuz 2015’te 2 Nisan Kavşağı'nda toplandıktan sonra Musa Anter Barış Parkı'na kadar yürüyeceğiz ve mitingimizi gerçekleştireceğiz. Bu yürüyüşlerimiz eş zamanlı olarak birçok ilçemizde düzenlenecektir. Kampanyamızın başlangıç tarihi olan bugünden başlayarak 7 Temmuz’a kadar her akşam saat 21.00’de tüm ışıklar yakılıp söndürülecek. 6 Temmuz’da saat 11.00’de tüm seçilmişlerimizin katılımıyla el ilanları dağıtarak halkımızı mitingimize davet edeceğiz. Yine 6 Temmuz’da ise Edremit DBP İlçe Binası'nda toplandıktan sonra araç konvoyumuzla şehir merkezine geleceğiz."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş