Öcalan İmralı'ya 3 gazeteci istedi

MİT heyetinin KCK’nin “çekilmenin durdurulduğuna” ilişkin açıklamasından hemen önce İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüştüğü belirtildi.

VAN 11.09.2013 12:08:38 0
Öcalan İmralı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Öcalan, sürecin başından beri talep ettiği Kandil ile doğrudan iletişim kanallarının devreye girmesi talebini tekrarladı ve sesini kamuoyuna duyurabilmek için hükümetin belirlediği 3 gazeteci ile görüşmek istediğini söyledi.

Milliyet ve Vatan gazetelerinde yer alan haberlere göre, MİT heyetinin KCK’nin “çekilmenin durdurulduğuna” ilişkin açıklamasından hemen önce İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüştüğü belirtildi.

HÜKÜMETİN BELİRLEDİĞİ ÜÇ GAZETECİYLE GÖRÜŞMEK İSTEDİ

İddiaya göre, Öcalan, sürecin başından beri talep ettiği Kandil ile doğrudan iletişim kanallarının devreye girmesi talebini tekrarladı.

Sürecin ilerletilmesi için örgüt yöneticileri ile görüşmesi gerektiğini söyleyen Öcalan ayrıca MİT heyetine, hükümetin belirlediği 3 gazeteci ile görüşmek istediğini söyledi.

KCK’nın açıklamasından sonra gözler BDP heyetinin İmralı ziyaretine çevrilirken, MİT heyetinin yeniden adaya gidebileceği ifade edildi.

BDP HEYETİ BU HAFTA GİDEBİLİR

BDP heyetinin görüşme talebi konusunda ise Adalet Bakanlığı yetkililerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği, BDP heyetinin bu hafta sonu İmralı’ya gitmesinin ağırlık kazandığı öğrenildi.

ÖCALAN NE DİYECEK?

Öcalan’ın İmralı’da BDP heyeti aracılığıyla Kandil’e ileteceği mesajların çözüm sürecinin geleceği açısından kritik olduğu konusunda görüş birliği olduğu belirtiliyor. Öcalan’ın 17 Ağustos’ta BDP heyeti ile yaptığı görüşmeden sonra verdiği mesajda konumunun araçsal olmaktan çıkarılmasını isteyerek “stratejik konum” talep etmesi de ortaya çıkan yeni tabloda önem kazanacak.

Öcalan'dan KCK'ya tepki

Kandil'in, PKK'nın çekilmeyi durdurduğunu açıklamasının ardından, MİT heyetiyle görüşen Abdullah Öcalan'ın bu açıklamadan haberinin olmadığı öne sürüldü. Hürhaber sitesinin haberine göre, hafta sonu İmralı'da MİT heyeti ile görüşen Öcalan, Kandil'in açıklama üslubunun sert olduğunu ve kendisinin bilgisi dışında yapılan açıklamalardan rahatsızlık duyduğunu iletti. Öcalan söz konusu görüşmede heyetten, sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi için örgütle doğrudan görüşebileceği bir kanalın oluşturulmasını da isterken; süreci tıkayan taraf olmayacaklarını belirtti. Öcalan hükümetin belirlediği 3 gazeteci ile bir araya gelme isteğini de tekrarladı. Aynı haberde, Kandil'in çekilmeyi durdurma kararının, Öcalan'ın talimatı ile alınan bir karar olmadığı öğrenildi. Öcalan'ın Kandil'e gönderdiği son iki mektupta, sürecin ağır işlediğini ancak umutlu olduğunu vurgulayan cümlelerine rağmen, KCK çekilmeyi durdurma kararını almıştı. Çekilme kararının İmralı'ya gitmesi beklenen BDP heyeti ile Öcalan arasındaki görüşmede netleşeceği ifade ediliyor.