Nur Tatar Spor Salonu'nun çatıları takılıyor

Van'ın Edremit İlçesi'nde deniz manzaralı, beş bin seyirci kapasiteli ve içinde üç ayrı antrenman sahası bulunan Nur Tatar Kapalı Spor Salonu'nun çatı bölümleri takılıyor.

VAN 31.07.2014 11:21:15 0
Nur Tatar Spor Salonu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Salih Deniz
  
     Kilit sistem uygulaması ile yapılan çatı bölümünün yarısı tamamlandı. Söz konusu spor salonu tamamlandığında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük ve en modern kapalı spor salonlarından biri olacağı belirtiliyor. Van'ın Edremit İlçesi'nde deprem sonrası inşa edilen Nur Tatar Kapalı Spor Salonu'ndan sona gelindi. Beş bin seyirci kapasiteli olan spor salonunda 230 kişilik protokol bölümü, 20 adet bay-bayan soyunma odası ile duş bölümleri, doping odası, acil müdahale odası, antrenör ve hakem odaları da yer alıyor.

           Edremit İlçesi yeni TOKİ yolu üzerinde inşa edilen Nur Tatar Kapalı Spor Salonu'nun inşaatı devam ediyor. Bittiğinde Türkiye'nin en güzel spor salonlarından biri olacak söz konusu spor salonu, tüm ulusal ve uluslar arası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek. 
     Van'ın Edremit İlçesi'nde deprem sonrası inşa edilen yeni TOKİ konutları yolunun hemen yanında inşa edilen Nur Tatar Spor Salonu'nun inşaatı devam ediyor. 

      BİRÇOK SPOR BRANŞI YAPILABİLECEK
        Söz konusu beş bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonunda; futsalın yanı sıra, basketbol, voleybol, hentbol, badminton, tenis, tekvando, boks, güreş, karete, kickboks gibi birçok salon sporu yapılabilecek. Sosyal ve kültürel anlamda da Van için büyük faydalar sağlayacak. Hem Van'ın, hem de bölgenin tüm sporlarının burada yapılmasına imkân sağlayacak olan spor salonu, yine ulusal ve uluslar arası birçok spora ev sahipliği yapacak. 
Spor salonu ile ilgili gazetemizin sorularını yanıtlayan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, söz konusu salonun bittiğinde büyük beğeni kazanacağını belirtti. 
         Söz konusu salonun, Van merkezdeki eski spor salonundan kat kat büyük olduğunu ve çok yönlü hizmetler vereceğini anlatan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, "Eski spor salonu oldukça küçük bir kapasiteye sahipti. Bu spor salonumuz, beş bin kişilik salonun dışında ayrıca üç tane antrenman sahasına sahip olacak. Protokolün oturacağı bölümlerden, basının oturacağı bölümlere, soyunma odalarından, kafeterya bölümlerine kadar oldukça özellikli düşünülen bir spor salonu. İlimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. 

        "BÖLGENİN EN BÜYÜK SALONLARINDAN BİRİ OLACAK" 
      Sinir, "Edremit İlçesi'nde yapılmakta olan 5 bin seyirci kapasiteli spor salonumuz, Van Merkezdeki spor salonunun arsası ile bir takas yapılarak inşa ediliyor. Bu spor salonu, bölgenin en büyük spor salonlarından biri olacak. Van Denizi manzarası ile Türkiye'nin en güzel kapalı spor salonlarından biri olacak" diye konuştu. 
         Söz konusu salonda her türlü salon sporlarının yapılacağını belirten Aslan Sinir, "Beş bin seyirci kapasiteli bu spor salonunda her türlü salon sporları yapılacak. Tabi meseleye sadece sportif anlamda bakmamak lazım. Sosyal ve kültürel anlamda Van için büyük faydalar sağlayacaktır. Orada salon futbolu olan futsalın yanı sıra, basketbol, voleybol, hentbol, badminton, tenis, tekvando, boks, güreş, karete, kickboks gibi birçok salon sporu yapılabilecek. İnşallah bu hem Van'ın, hem de bölgenin tüm sporlarının burada yapılmasına imkân sağlayacak. Ulusal ve uluslar arası birçok spor burada gerçekleşebilecek" ifadelerini kullandı.