Nuda Kültür Merkezi’nin faaliyetleri sürüyor

Van Büyükşehir Belediyesi Nuda Kültür Merkezi, Şubat ayı içerisinde yapılacak olan kültürel ve sanatsal çalışmalarına ilişkin programını açıkladı.

VAN 27.01.2015 16:35:06 0
Nuda Kültür Merkezi’nin faaliyetleri sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
             Van Büyükşehir Belediyesi Nuda Kültür Merkezi, kentte sürdürdüğü kültürel ve sanatsal faaliyetlerine devam ediyor. Kentte sanat anlamında birçok yeniliğe imza atan Nuda Kültür Merkezi, Şubat ayı programını açıkladı. Şubat ayında yapılacak olan panel, söyleşi, tiyatro ve sinema gösterimleri ile yurttaşları sanatla buluşturacak. 

            Kentin ve bölgenin sanatsal eksikliğini gidermek amacıyla çalışmalarını sürdüren Nuda Kültür Merkezi, kentte ve bölgede sanatsal faaliyetlerde bulunan çocuklara ve gençlere ücretsiz kurslar vererek, çocukların ve gençlerin ileriye dönük sanatsal çalışmalarına da ön ayak oluyor. Şu ana kadar çok sayıda müzisyen ve tiyatrocu yetiştiren merkez, kentte bulunan herkese çağrı da bulunarak yapılan eğitimlere katılmaları çağrısında bulundu. 

            Ocak ayı programında birçok sanatsal etkinlik gerçekleştirildi Nuda Kültür Merkezi tarafından yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren merkez yöneticilerinden Saliha Ayata, kentte şu ana kadar sanat anlamında onlarca projeyi hayata geçirerek bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Sanatı kentin tamamına yaydıklarını ifade eden Ayata, Nuda Kültür Merkezi’ni de akademiye çevirerek başarılı ve geleceğe dair umut veren çocuk ve gençleri de yetiştirdiklerini dile getirdi. Şubat ayında yapılacak olan çalışmalara da değinen Ayata, Şubat ayında her güne bir yeni çalışmayı kapsayacak yoğun ve tempolu bir çalışma programı belirlediklerini söyledi. 

            Ayata, "Şubat ayı içerisinde 5 tiyatro gösterimi olacak. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tiyatro grubunun Hamlet oyunu Van’da tiyatro severlerle buluşacak. Yine Hakkâri Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mem Ebbasi tiyatro ekibi Van’da olacak. Ayrıca Van NÇM tarafından hazırlanan 2 tiyatro oyunu izleyici ile buluşacak. 

           Son olarak Nuda Kültür Merkezi tiyatro oyuncuları tarafından hazırlanan Mala Extiyara adlı tiyatro oyunu sergilenecek. Konser programları çerçevesinde Serhatlı ve Botanlı Dengbejler, Hakkarili müzik grubu Lawje dinleyicilerle bir araya gelecek. Fotoğraf ve müzik çalışmaları kapsamında ise, fotoğraf ve müzik enstrümanları eğitimi verilecek” diye konuştu. Yaptıkları çalışmaları Kürtçe yaptıklarını dile getiren Ayata, Van halkının ise kendilerini yalnız bırakmamalarını ve yanlarında olmalarını ifade etti.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi