Norduz, parke taşı ile tanıştı

Gürpınar Belediyesi mahalle içi çalışmalarına devam ediyor. İlk etapta 7 mahallenin yollarını kilitli parke taşı ile döşemeyi hedefleyen belediye, ilçe sınırları içinde toz ve çamurla mücadele kapsamında tüm mahallelerin yolların

VAN 2.07.2015 13:20:33 0
Norduz, parke taşı ile tanıştı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İlçenin çehresini değiştirip hem alt yapı hem de ilçe ekonomisini geliştirerek istihdam alanları yaratmayı önüne hedef koyduğunu açıklayan Gürpınar (Payizava) Belediyesi, ilçede toz ve çamura karşı büyük bir mücadele başlattı. İlçede ulaşımın ciddi sıkıntılara neden olması belediyeyi harekete geçirdi. İlk etapta 7 mahalle içini tozdan ve çamurdan arındırmayı hedefleyen belediye, bu kapsamda ilk çalışmayı Norduz'a bağlı Qesrik (Kırkgeçit) Mahallesi'nde yaptı. Yaklaşık 40 bin metrakare kilitli parke taşının döşendiği mahallede halk oldukça memnun.

"İHMAL EDİLDİK"
Çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız, bölge genelinde olduğu gibi, ilçelerinde de yılların getirdiği bir ihmalkarlığın olduğunu, bunun halkta ciddi mağduriyetlere yol açtığını kaydederek, "Mevcut bulunan bu ihmalkarlığı kısa sürede gidermek ve mağduriyeti ortadan kaldırmak için belediye olarak tüm gücümüzle mücadele edecek ve çalışmalarımızı hızlandıracağız" dedi. İlçe sınırlarının çok geniş olmasının işlerini son derece zorlaştırdıklarını da hatırlatan Yıldız, "Ancak bunu bir bahane olarak görmeyecek ve buna sığınmayacağız. Halk bize bir yetki verdi ve biz de bu yetkinin gereğini en iyi şekilde yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Yürüttükleri belediyecilik faaliyetlerinin salt alt yapı hizmetleri ile sınırlı olmadığını, zaten belediyecilik anlayışının da bundan ibaret olmadığını söyleyen Yıldız, "Belediyecilik modelimizle ilçe halkımıza en iyi hizmeti sunacak, bilinçli ve sistemli şekilde üretimden düşürülmelerinin önüne geçeceğiz. Bu kapsamda bir takım çalışmalarımız da bulunuyor. Ancak üzülerek belirtelim ki, köylerimiz, mahallelerimiz neredeyse belediyecilik hizmeti ile hiç tanışmamış. İnsan buraları bu kadar mı görmezden gelir? Ancak bizim için her şey anlaşılırdır. Başkalarının gelip halkımıza hizmet etmesini zaten beklemiyoruz. Biz, halkımızla el ele vererek hizmetin en iyisini birlikte üretecek, ilçe ekonomimizi birlikte geliştirecek ve istihdam alanlarını birlikte geliştirerek hep birlikte kalkınacağız" şeklinde konuştu.
Mahalle içini düzenlemeye devam edeceklerini söyleyen Yıldız, bu konuda halktan çok ciddi bir destek aldıklarını sözlerine ekledi.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -