''NİYE BAKANLIK VERİLSİN Kİ''

Sonuç olarak şunları söyleyebilirim.

VAN 13.06.2016 12:39:02 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 EKTİĞİNİ BİÇEN "ÇİFTÇİ"

"Ne ekersen onu biçersin" atasözü aklın toplumsal hafızada oluşmuş olan karşılığıdır.

Arpa veya çavdar ekenin buğday biçtiğine insanlık tarihi şahit olmamıştır.

Dolayısıyla sevgi eken sevgi biçer, nefret eken nefret biçer…

Makyavel mantıkla dönemsel kazanımlar olsa bile insanları ötekileştiren, karalayan, iftira atan, onursuzlar eliyle tasfiye etmeye çalışanların başarı şansları çok uzun sürmez.

Bir taraftan birtakım insanları Makyavel anlayışınızı kıracakları oynanan oyunu bozacakları için uzaklaştıracaksınız. Diğer taraftan kendi emeğiyle birtakım başarılara imza atanlar da küçümsemeye çalışacaksınız.

Artık toplum yutmuyor. Hayatı boyu hiçbir şeyde başarı göstermeyenlerin yapabildikleri yapabilecekleri tek şey vardır başkalarının başarısını küçümseyerek kendisini teselli etmek, maalesef onun da başaramıyorlar.

2015 yılında "niye bakanlık verilsin ki" diye bir makale yazmıştım o makalemin linki http://www.vansiyaseti.com/niye-bakanlik-verilsin-ki-makale,446.html bu makalenin sonunda şunları söylemiştim.

"En iyisi bakanlık niye verilmedi yerine niye bakanlık verilsin ki sorusuna cevap aranırsa hem teşkilat yapısı hem vekillerin konumları hem de yereldeki siyasetin kalitesi artar. Her vekilin bakan olma özlemi hayali vardır, bu doğaldır. Ancak bulunduğu yerin hakkını vermek seçmenin beklentilerine cevap vermek, bulunduğu ilin sorunlarını çözmek için mücadele etmek, o özlem ve hayalden önce gelmelidir diye düşünüyorum. Son bir kez daha sorayım "Niye bakanlık verilsin ki?" sorusunun cevabı mutlaka verilmelidir, bu cevap verilirse bakanlık bile bu cevabın gerisinde kalır."

Biz gelelim konumuza, malum fatih Çiftçi bey bir önceki hükümet döneminde Gümrük ve Ticaret Bakanı Yardımcısı oldu. Bu görevini ellerini açıp bekleyenlerin hayallerini kursaklarında bırakarak yeniden şimdiki hükümette de görevine devam ediyor.

Fatih bey, malum ilk kez Erciş ilçemizde iki dönem belediye başkanlığı yaparak ismini duyurdu. Başarı veya başarısızlığının en güzel test eden şey, ikinci kez seçimi kazanması oldu. Eğer başarısı olmuş olsaydı Erciş halkı ikinci kez kendisine vermezdi herhalde. Tıpkı mücadelesiyle getirildiği bakan yardımcılığında olduğu gibi!.

Bir dönem milletvekilliği yapan Fatih Beye ikinci kez yer verilmemişti. Ama o küsüp kenara çekilmek yerine yılmadı mücadeleye devam dedi. Ve nihayetinde birçok vekilin gönlünden geçen hatta takla atacakları bir göreve bakan yardımcılığına ikinci kez getirildi.

2016'nın hemen başında göreve getirilen Fatih Bey, bu kısa dönemde birçok önemli projeye öncülük etti. Öyle ki, kendine siyaseten farklı mecralarda yer olanların bile takdirlerine mazhar oldu.

Bunlardan sürücüler açısından çok önemli olan SRC belgesini Van'a aldırarak sürücülerin başka illere gitmelerinin önünü aldı.

Bir diğer önemli projesi ise sınır kenti olmamıza rağmen İran'la olan uzun sınırımızda doğru düzgün bir kapının olmaması büyük bir eksiklikti. Yanılmıyorsam bu konuda yapılan çalışmalar son noktaya geldi bu günlerde ihalesi yapılarak çalışmaya başlanılacaktır.

Sonuç olarak şunları söyleyebilirim. Bir taraftan ektiğini biçen "ÇİFTÇİ" diğer taraftan da gölgeliklerde bekleyen "çi'FİTÇİ"ler. Çiftçilerle "FİTÇİ"lerin mücadelesinde hiçbir zaman "FİTÇİ"ler yani ellerine ne tutuşturulursa razı"FİT" olanlar bir şey biçememişlerdir, nasıl biçsinler ki, ekilmeyen biçilmez ki!.

İnsanlık hayatında en önemli görev olan hayatın idamesinde olmazsa olmazlardan olan çiftçiler hizmet oluşturur, "FİTÇİ"ler değil.

Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.