“NEWROZ BAYRAM TATİLİ ESAS ALINDI“

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) öncülüğünde 15 Mart - 5 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 'Van Alışveriş Günleri' için geri sayım başladı. 'Van Alışveriş Günleri' hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, Van

VAN 26.02.2015 10:57:37 0
“NEWROZ BAYRAM TATİLİ ESAS ALINDI“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) öncülüğünde 15 Mart - 5 Nisan tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan "Van Alışveriş Günleri" hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Van TSO, kentte iş dünyasının ve tüketicinin kazanmasını sağlamak, ticareti canlandırmak, piyasaya hareketlilik kazandırmak, Van'da yaşayanlara ve Van'da kazananlara ortak faydalar sağlamak amacıyla "Van Alışveriş Günleri" adı altında düzenleyeceği kampanya çalışmalarının sonuna geldi. "Van Alışveriş Günleri" için geri sayım başlarken, Van Shopping Fest Komisyon Başkanı ve aynı zamanda Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman gazetemize konuştu. Karaman, 20 günlük süre içerisinde kente 10 milyon insan hareketliliği beklediklerini söyledi.

"10 MİLYON İNSAN HAREKETLİLİĞİ..."
Yerel piyasanın canlanması ve bölgenin en cazip alışveriş noktası olmak amacı ile Van Shopping Fest adı altında 15 Mart - 5 Nisan 2015 tarihleri arasında alışveriş günlerini gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade eden Karaman, "Van'ın sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtmak ve Van ilinin marka değerine katkı sağlamak için düzenlenecek olan Van Shopping Fest; sivil toplum, özel sektör ve kamu işbirliği ile gerçekleştirilecektir. Ağırlıklı olarak yurtdışı tanıtım çalışmalarıyla turist potansiyelinin arttırılması planlanmaktadır. Van Shopping Fest ile Mart - Nisan aylarında perakende, turizm, yeme-içme, ulaşım, konaklama gibi birden çok sektörün harekete geçirilmesini amaçlanmaktadır. Bu çerçevede 20 günlük süre içerisinde kente 10 milyon insan hareketliliği beklemekteyiz" dedi.

"3 BİN FİRMANIN BAŞVURMASINI BEKLİYORUZ"
Birçok ünlü firmanın şimdiden başvurduğunu ve desteklerini esirgemediğini belirten Karaman, "Yaklaşık 3 bin firmanın katılımı ile Van Shopping Fest etkinliği ile bünyelerinde indirim günleri, hediye çeki, çekilişler yaparak, alışverişin 20 gün boyunca teşvik edilmesi sağlanacaktır. Van Shopping Fest hem yerel piyasanın canlanması hem de aynı tarihlerde İran'ın Nevruz Bayramını kutlaması ile ülkemize gelecek turistlere alternatif oluşturarak, kentimizin tanıtımını yapmak amacıyla gerçekleştirilecek ekonomik, sosyal ve kültürel amaçlı bir organizasyondur" ifadelerini kullandı.

"ORTAK HAREKET"
Karaman, "Organizasyonun planlı bir şekilde hayata geçmesi amacı ile Van TSO Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de içinde yer alacağı 10 kişilik bir komite oluşturuldu. Bu komite Van ilindeki firmalar ile görüşerek programa katılım konusunda desteklerini sağlayacaklardır. Firmalar ile yapılacak etkinlikler kayıt altına alınacaktır. Kayıt altına alınan bilgiler, tüketicilerin faydalanması için tanıtım ve bilgilendirme broşürü olarak basılacaktır. Ayrıca Van TSO bünyesinde gerçekleştirilecek olan Van Shoppin Fest için Van Valiliği ve etkinliğin gerçekleştirileceği alanın bağlı bulunduğu Van İpekyolu Belediyesi'nden gerekli yasal izinler alınacaktır. Etkinliğin tüm ile yayılması ve sahiplenilmesinin sağlanması amacıyla Kurum, Kuruluş ve Sivil Toplum örgütleri ile ortak hareket edilecektir" ifadelerini kullandı.

"ETKİNLİĞE BİRÇOK ÜNLÜ DAVETLİ"
Etkinliğe katılımı arttırmak, basın ve kamuoyunun ilgisini çekmek amacı ile Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milletvekilleri, Büyükelçilikler, TOBB ve tüm Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları, TÜRSAB, Tüm İşadamları Dernekleri, komşu ülke temsilcileri, Basın Medya Temsilcilerini "Van Alışveriş Günleri" projesi kapsamında Van'a davet edeceklerini vurgulayan Karaman, şunları söyledi:
"Şuana kadar etkinliğe hangi isimler katılacak belli değil. Ancak genelde ekonomide ün yapmış isimleri davet edeceğiz. Ayrıca etkinliğin hedeflenen amaçlara ulaşması için yaklaşık 10 km uzunluğundaki iki cadde ışıklandırılarak balon ve flamalarla süslenecektir. Farkındalık yaratmak ve tüketicilerin yararlanacağı detayları içeren sticker ve tanıtıcı görseller ile firma vitrinleri süslenecektir. Ülkemizin ve ilimizin tanıtılmasına yardımcı olmak amacıyla yurtdışında ve Muş, Bitlis, Hakkari ve Ağrı İllerimizde etkin reklam çalışmalarına yer verilecektir. Organizasyona katkı sunacak tüm kurum ve kuruluşlar ile STK'lar ziyaret edilip toplantılara davet edilecek ve etkinlik hakkında bilgilendirileceklerdir. Böylece hem kendilerinden destek alınacak hem de tüm kent dinamiklerinin bu organizasyonda yer almaları sağlanmış olunacaktır."

"VİTRİNLERE LOGO ASILACAK"
"Van Shopping Fest etkinliğine katılım sağlayan firmaların vitrinlerinin logo ile belirlenerek halkın bilinçlendirilmesi sağlanacaktır" diyen Karaman, şu ifadeleri kullandı:
"İlki Van'da, diğeri İstanbul'da olmak üzere iki basın toplantısı yapılacaktır. Tüm sponsorlarımızın katılımı ile bir toplantı yapılacak ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Seyahat Acenteleri ile bir araya gelinerek il dışından etkinliğe katılımın sağlanması konusunda işbirliği olanakları görüşülecektir. Organizasyonun tüm halk nezdinde benimsenmesi amacı ile etkinliğin gerçekleştirileceği iki cadde üzerinde kortej yürüyüşü gerçekleştirilecektir. Palyaço, Bando Gösterileri, Maskotlar eşliğinde farkındalık gerçekleştirilecektir. 20 gün sürecek olan Van Shopping Fest'in festival havasında geçmesi için belli aralıklarla sokak gösterileri, konser, defile, çekiliş, dans gösterileri, sokak yürüyüşleri, Stand-Up ve İlizyon gösterileri ile benzeri etkinlikler gerçekleştirilecektir. "

"NEWROZ BAYRAM TATİLİ ESAS ALINDI"
Van'ın komşu ülkeleri açısından merkezi bir konumda olduğunu da vurgulayan Karaman, "Kentimiz İran, Irak, Azerbaycan, Ermenistan ve Nahçıvan ülkeleri ile ülkemiz arasında merkezi bir konumdadır. Bu özelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel olarak da cazibe merkezi olan Van ili özellikle çevre iller ve İran'dan gelen turistlere ev sahipliği yapmaktadır. Van Shoppin Fest ile ülkemizin komşu ülkelere tanıtımları yapılarak daha fazla turistin gelmesi sağlanacaktır. Belirlenen tarihler arasında İran'da Nevroz Bayramı kutlanmaktadır. İran vatandaşlarının Nevroz Bayramını ülkemizde değerlendirmeleri amacıyla gerçekleştirilecek Van Shoppin Fest ile turist potansiyelinin arttırılması sağlanarak kentimizin etkin tanıtımı da sağlanacaktır" şeklinde konuştu.

"HEDEF KİTLE; BÖLGE HALKI VE İRAN"
Projede ulaşılmak istenen kitlenin kimlerden oluşacağını ve bu kitlelere ulaşma yöntemini de açıklayan Karaman, son olarak şunları kaydetti:
"Van Halkı, çevre İller (Muş, Bitlis, Hakkari, Ağrı) ve Nevruz Bayramı nedeniyle tatilini Ülkemizde geçirmek isteyen turistler (İran, Kuzey Irak, Ermenistan) hedef kitlemizi oluşturmaktadır. 
Hedef kitleye etkin reklam ve tanıtım yoluyla ulaşılacaktır. Van'da düzenlenecek bu çapta bir organizasyon için tüm kesimden destek bekliyoruz."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş