“Ne yediğinizi bilin”!

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan tatlı çeşitlerine bu aralar daha çok ilgi gösteriliyor. Tutulan oruçtan dolayı kan şekerinin düşmesi, tatlıya olan iştahı da kabartıyor. Böylelikle Ramazan ayı boyunca tatlı ürünler de bolca t?

VAN 2.06.2018 12:51:19 0
“Ne yediğinizi bilin”!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Durum böyle olunca, tüketilen tatlının da nerede ve nasıl üretildiği büyük önem kazanıyor. Özellikle merdiven altı diye tabir edilen mekanlarda üretilen ve içine fıstık diye başka ürünlerin katılabildiği tatlılar da yok değil. Bu tür tatlılar, sağlık açısından risk taşıyor. Uzmanlar, bu duruma dikkat edilmesi gerektiğini kaydediyor. Bir tatlının kaliteli olup olmadığı biraz da fiyatıyla alakalı olabiliyor. Sağlıklı ve gerçek ürünlerin kullanıldığı bir tatlı ile, yapay ve sağlıksız ürünlerin kullanıldığı bir tatlı arasında fiyat farkları oluyor. Müşterinin buna da dikkat ederek, güvendiği yerden tatlı alması önem taşıyor.

 

TATLI FİYATLARI ARTTI
Akmis Pastanesi sahibi Medeni Gümüştaş da, vatandaşları merdiven altı ve sağlığa uygun olmayan ortamlarda üretilen tatlı çeşitlerine karşı uyardı. 
Son yapılan zamlardan dolayı tatlı üretiminde kullandıkları malzemelerin de fiyatlarının arttığını ifade eden Gümüştaş, buna paralel olarak tatlı çeşitlerinde fiyatların yükseldiğini söyledi. Eski ramazanlara göre satışların biraz daha durgun geçtiğini söyleyen Akmis Pastanesi sahibi Gümüştaş, buna rağmen Ramazan ayında satışların diğer günlere nazaran daha iyi olduğunu ifade etti. Gümüştaş ayrıca, merdiven altı üretimlere karşı denetimlerin arttırılmasının yerinde olacağını dile getirdi.

 

“ŞEKERE PARA VERECEKLERİNE GLİKOZ KULLANIYORLAR”

Tatlı yapımında kullanılan fıstık, ceviz, yağ ve un gibi mamüllerin fiyatlarının yükselmesinden dolayı tatlı fiyatlarının da arttığını ve bundan dolayı da geçen Ramazanlara göre satışlarda azalma olduğunu belirten Gümüştaş, buna karşın merdivenaltı imalathanelerde üretilen tatlıların satış fiyatına dikkat çekti. Gümüştaş, şu uyarıda bulundu; “Fıstığın kilosu şuan 220 TL olmuş bunun yanında ceviz, yağ ve un fiyatları da yüksek. Ama piyasada merdivenaltı tatlı üreten yerler ucuz fiyata tatlı satıyor. Şekerin torbası olmuş 175 TL ama şekere para vereceklerine glikoz kullanıyorlar, onun da tenekesi 50-60 TL. İşte insanlarımız bunlara dikkat etmeli.” 

 

EN ÇOK TERCİH EDİLEN TATLILAR

Gümüştaş, şöyle devam etti; “Günlük olarak ortalama 25 çeşit tatlı üretimi yapıyoruz ve bunların içinde en çok tercih edilen iftar sofralarının olmazsa olmazı güllaç ve sütlaç tatlılarıdır. Bunun da sebebi, bu tatlılarda yağ oranının düşük olması. Yine çok tüketilen tatlılar tulumba ve halka tatlı. Bunların da fiyatı uygun olduğu için çok tercih ediliyor. 

Gümüştaş son olarak, vatandaşların sağlığı ile oynanmasına izin verilmemesi için merdivenaltı imalathaneler için denetimlerin arttırılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Özel Haber: M. Selim Kurt / Mürsel Öner

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi