Namerde Yamuğu Olmalı İnsanın

Ramazan Yaman

VAN 22.02.2018 09:30:19 0
Namerde Yamuğu Olmalı İnsanın
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Mümeyyiz bir akla sahip olmalı insan. Egemenlerin tasniflerine, güçlülerin kategorik etiketlerine, kurnazların, toptancıların çuvallarına doluşmaya razı olmamalı!

Onların kendi lehlerine, çıkarlarına, mazlumların hakkını ezip geçmeye yeltenen doğrularına yamuk yapmalı. Yamulmamak için namerde yamuk yapmak şart!

 

Namerde yapılacak en büyük yamuk, namerdin dayattığı sınırlardan, ölçülerden, kategorilerden, tasniflerden, hesaplardan, hileli kantarlardan kurtulmaktır! 

 

"Hayır" demektir! "İnsan onurunun, insan haysiyetinin, insan ve eşya ilişkisinin narkçıbaşı sen olamazsın! 

Güneş sadece senin değil! Denizler tek senin için devinmiyor! Senin istediğini, senin istediğin kadar, senin istediğin gibi tüketmek zorunda değilim!"

 

"Senin istediğin gibi düşünmek zorunda değilim! Senin istediğin gibi bir akaidim olmak zorunda değil! Benimle şah damarımdan daha yakın olanın arasındaki ilişkinin mahiyetini, niteliğini, rengini, desenini, sınırlarını sen belirleyemezsin! Beni istediğin gibi formatlayıp, kendi hevana hizmet edecek şekle sokmanı "Allah istiyor" diye yalan söylüyorsun!"

 

"Sen cehenneme zebani, cennetin girişine nöbetçi kesil diye, Allah ile arama komisyoncu kesil diye yaşamam gerektiğini söyleyerek kendine dünyalık makam ve pul devşirmeye çalıştığını biliyorum!"

 

"Terliğimi, kitabımı, nalınımı, kefenimi, öğüdümü, tevbemi senden almam gerektiğini, yoksa uydurduğun azaplara düçar olacağımı söylemenin nedenini biliyorum!" demeli insan ve onların lehine çekilmiş çizgileri yamultmalı. Yoksa hep yamuk yaşamaya mahkum olur!

 

Namerdin geçtiği suların kirlendiğini bilmeli insan! İçmemeli o suları! Şeytanın getirdiği haberlere bir avuç hakikat sürerek pazarlamaya çalışan namertlerin doğrularına yamuk yamuk etiketler vurmalı insan! Ki, yamuk olan dosdoğru olandan ayrılsın! 

 

Namerdin baktığı yerden görünen yamuk yerlerinin aslında dosdoğru olduğundan kaynaklandığını bilmeli insan! Namerdin gözünün ve ölçü biriminin şeytandan peydahlandığını unutmamalı! Kitap getiren adamların ve kitabın, şeytanın ölçeğinde "yamuk" durdukları unutulmamalı! Namertlerin şirazesinde doğru gösterilen herşeyin bir illüzyon olduğu, bir yanılsama olduğu hatırdan çıkarılmamalı!

 

Adam dediğinin doğrulması için mutlaka namerde bir yamuğu olmalı! Yamulmamak için "yamuk" yapmak şarttır namerde!

 

Namerdin çizdiği sınırlar, çizgiler hakikati orta yerinden bölmeye, kardeşleri ayırmaya, dünyanın bir tarafını gül bahçesi, bir tarafını yangın yerine çevirmeye yöneliktir! Bir yanda yangın olmazsa çorbasının kaynamayacağına inanır namert! Gönüllerin ağrısı, anaların yavrularından ayrılması, vatanların satılması, medeniyetlerin çöpe ve insan etinden ruhsuz yığınlara dönüşmesi geçim kapısıdır namerdin! Namerdin adının yahudi olması, hristiyan olması, müslüman olması, dinsiz olması hiç bir şeyi değiştirmez! Namert, kendi cigarasını yakmak için dünyayı ateşe vermekten çekinmez!

 

 Ürettiği  materyallerin, ritüellerin, törenlerin, cezbelerin, kinin, öfkenin, sahte kategorilerin, sahte rasüllerin, sahte ilahların, sahte bir dünyanın, sahte ahiretin üreticiliğini yaparlar ve bu sahtelikler üzerinden varlıklarını sürdürürler...

 

Namerdin sinir bozucu, dümdüz, dışı şeffaf, içi kokuşmuş ve geçtiği yerleri kokuşturan çizgilerini yamultmalı insan! Namert dediğin kendi hesabının üstünde hesap bilmeyenlerdir! Kendi menziline ulaşmak için, dünyanın pürüzsüz ve yusvuvarlak olduğuna inandırırlar seni beni! Oysa dünya çeşitli yerlerinden eğimli ve bildiğin patates gibidir! Yumurta gibi görmemiz onların dümdüz ve kıyıcı doğrularına hizmettir! 

 

Onlara göre düzdür herşey! Dünyanın hayır yanları onlardan, şer yanları bizden! Dünya dönerken iyilikleri onlara, kötülükleri bizlere bırakır! 

Bu bir kaderdir! Dünyanın kaderi onlara hizmettir döne döne..! Bize ise cürufunu boca eder ve o yüzden bizim yüzümüz gözümüz hep kir pas içindedir!  Dünya şeffaf ve hep yusyuvarlak kalsın diye bir kaderdir! Kederimiz, kaderimizin üretildiği yerdir! Bizim kederimiz olmadan kader olmaz! Kader olmadan da mecburiyetimiz ve mahkumiyetimiz, zincirlerimiz olmaz ışıl ışıl..!

 

Namerdin dünyaya ilişkin tüm doğrularını yer ile yeksan edip, dünyayı eğilen bükülen ve kaderinin an be an değiştiği bir gezegen haline getirmek için her "ademin" ve her "Havva'nın" bir yamuğu olmalı! 

 

Toparlayalım! Namerdin doğrusuna yamuğu olmayan hiç kimsenin bulunduğu noktadan ve çektiği çileden şekvacı olmaya hakkı yoktur! Yamuğunuz bol olsun! Yamuğunuz, dünyanın kıyıcı ve vicdansız doğrularının belası, kıvrım kıvrım yürüyen hakikatin bekası olsun!