NAKLİYELERİN SÜREÇ İMTİHANI!

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde şiddetli çatışmalar ve sıkça medyaya yansıyan TIR yakma olaylarından dolayı, Van-Gaziantep arası taşımacılık yapan nakliyeler, gece yola çıkmaktan tedirgin olduklarını ve mallarını zamanında adresler

VAN 7.09.2015 10:56:52 0
NAKLİYELERİN SÜREÇ İMTİHANI!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yılmaz Sönmez/Van Olay


Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaklaşık iki ay boyunca devam eden şiddetli çatışmalar ve TIR yakma olaylarından dolayı Van-Gaziantep arası taşımacılık yapan nakliyeler gece yola çıkmaktan tedirgin olduklarını söylediler. 

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Nakliye firma yetkilileri, gece yola çıkamadıkları için mallarını zamanında adreslere teslim edemediklerini belirterek, müşterilerine karşı mahçup olduklarını ve ekonomik olarak zarar ettiklerini ifade ettiler.

"TEDİRGİNİZ GECE TIR'LARIMIZYOLA ÇIKARAMIYORUZ"

Olaylar olmadan önce akşam saatlerinde Gaziantep'te yola çıktıklarını, ertesi gün sabah Van'da olduklarını ve normalde işlerinin bu şekilde yürütebildiklerini söyleyen İbrahim Dağ, isimli nakliye firma yetkilisi, "Van-Gaziantep arası taşımacılık yapıyoruz. Daha önce TIR'larımızı yükler Gaziantep'te 18,00-19,00 saatleri arasında yola çıkarır, sabah Van'a ulaştırırdık. Yaklaşık 2 aydır, gece TIR'larımızı yola çıkaramıyoruz. Şuan Allah'a şükür başımıza bir olay gelmedi, fakat basından kamyonların yakılma olaylarını çok görüyoruz. Bu olaylardan dolayı tedirgin olduğumuz için arkadaşlarımızı gece yola çıkmamaları noktasında uyarıyoruz." şeklinde ifade etti.

"MÜŞTERİLERİMİZE KARŞI MAHÇUP OLUYORUZ"

Özellikle müşterilerinin gıda toptancısı olduğunu vurgulayan Dağ, malları geç giden toptancılara karşı mahçup olduklarını, toptancılarında kendi müşterilerine karşı mahçup düştüğünün altını çizerek şu ifadeleri kullandı;

"Olaylar olmadan önce arkadaşlarımız özellikle gece yola çıkmak zorunda kalıyordu. Gece-gündüz taşımacılık yaparak pazarlama şirketlerinin ürünlerini yetiştirebiliyorduk. Bizler genellikle Van'daki gıda pazarlama şirketlerinin ürünlerini getiriyoruz. Şuan gece taşımacılık yapmadığımız için o şirketlere, onlarda müşterilerine karşı mahcup düşmektedirler. Umuyoruz ki bu olaylar en kısa sürede biterde bu yaşadığımız tedirginlik son bulur." şeklinde konuştu.

 

Haber Kaynağı: VAN OLAY GAZETESİ