Muztazaflar Cemiyetinden HDP’nin Eylem ve Pankartların Tepki

Muztazaflar Cemiyeti Van Şubesi HDP’nin astığı pankartlar ve silopide yapılan çarşaflı bayan eylemi ile ilgili yazı yayınladı.

VAN 27.11.2014 18:58:03 0
Muztazaflar Cemiyetinden HDP’nin Eylem ve Pankartların Tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00
 yayımlanan yazıda;  “Van’ımız da yollara asılan “Toplumsal Kâbustur Namus” içerikli yol afişi ve Silopi’de Zincirlenmiş çarşaflı bayan görüntüleri, islamla yoğrulmuş milletimizin bağrına saplanmış kör bir bıçaktır. Bu alçakça afişleri asanlar ve hakareti yapanlar bilsinler ki, asırlardır namusuyla varlığından bahsedilen şerefli Kürt milleti namus gibi olmazsa olmaz kişiliğinden asla vazgeçmeyecektir. 
Kendisinden başka hiçbir yapıya tahammülü olmayan Büyükşehir Belediyesi ve HDP’ye yakın STK zihniyetinin Kürdistan’da Cumhuriyet dönemi faşist despot uygulamaları geri getirme noktasında azimli bir şekilde gayret gösterdiğini görüyoruz. HDP ve bileşenlerinin Müslüman halkımızın değerlerine yönelik bu tür saldırıları asla kabul etmediğimizi buradan bir kez daha söylemek istiyoruz.
Büyükşehir Belediyesi ve HDP’ye yakın STK zihniyeti, bu argümanları işlemekle Müslüman Kürt halkının hastalıklı bir tümörü olduğunu tekrar göstermiştir. Bu tümör tedavi edilmediği zaman vücudun tamamına sirayet edeceği malumumuzdur. 
Müslüman toplumların iffet bayrağı olan tesettüre yapılan bu aşağılık saldırılara karşı, tüm duyarlı Sivil Toplum Kuruluşlarını, Sendikaları, Kanaat önderlerini, cemiyet ve cemaatleri tepkilerini ortaya koymaya çağırıyoruz. Evlerimizin içine müdahale etmeye varıncaya kadar sirayet etmiş bu din düşmanlarını toplum nezdinde mahkûm etmek için daha ne kadar bekleyeceğiz. Bu tehlikenin bertaraf edilmesi için hepimiz topyekûn vebal ve sorumluluk taşımaktayız.
Biz Müslümanlar olarak diyoruz ki “Toplumsal İhyadır Namus”. Bu şiarı kabul eden Müslüman halkımız Sütçü İmam’dan devraldıkları bu bayrağı asla yere düşürmeyecektir. 
İslami değerlere saldıran  Büyükşehir Belediyesi ve HDP’ye yakın STK, özelde Müslüman Kürt kadınından genelde tüm Müslümanlardan özür dilemelidir. Bu ve benzeri söylem ve tutumları da terk etmelidir.” Denildi. Kamuran Yürekli/Van Olay