Mustazaflar Cemiyeti Van temsilciliğinden Xenikê katliamına sert tepki VİDEO İZLE

HDP yandaşları tarafından Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Xenikê köyünde 2 HÜDA PAR üyesinin katledilmesine Mustazaflar Cemiyet Van Temsilciliği sert tepki gösterdi.

VAN 1.06.2015 20:35:14 0
Mustazaflar Cemiyeti Van temsilciliğinden Xenikê katliamına sert tepki VİDEO İZLE
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Mustazaflar Cemiyet Van Temsilciliği, HDP yandaşları tarafından Şırnak’ın İdil (Hezex) ilçesine bağlı Kozluca (Xenikê) köyünde 2 HÜDA PAR üyesinin katledilmesine sert tepki gösterdi.  

Mustazaflar Cemiyeti Van Şube Başkanı Recep Karabulak, yaşanan katliamla ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) açıklamalarda bulundu.

“Bu şirret yapı bu insanları farklı fikirlerinden dolayı katletmiştir”

“Öncelikle İdil’de katledilen kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Ailelerine sabrı cemil niyaz ediyorum.” diyen Karabulak, “Bu zihniyetin Burada yaptığı tek şey halkı tehdit etmektir halka şantaj kurmak ve en nihayetinde insanları katletmektir.  Bu menfur saldırıda da biz bunu gördük. Ne yazık ki yaptıkları sadece kendi fikirlerini öne sürmek olan bu iki mazlum şehid bu fikirlere ve hiç bir fikre saygı göstermeyen bu şirret yapıdan dolayı zulme uğruyor ve katlediliyorlar.” dedi.

Yaşanan katliamın ilk olmadığını belirten Karabulak, şunları söyledi: “Hatırlayacağınız üzere Yüksekova temsilcimiz Ubeydullah Durna 2011 yılının Mayıs ayında dernekte uğradığı silahlı saldırı neticesinde katledildi. Yine 6-7 Ekim saldırılarında Yasin Börü ve arkadaşları katledildi. Ardından Karlıova ve Cizre’de yapılan saldırı ve cinayetler var. Son olarak da Xenikê’de iki kardeşimiz şehid edildi.  Tabi geçmişte yaşanmış katliamlar da mevcuttur. Karşımızda kan dökmeyi alışkanlık haline getirmiş bir yapı var. Maskelerinin ardındaki yüz göründükçe azgınlaşıp saldırıyor ve masum insanları katlediyorlar.”

“Seçim beyannamelerinden sonra halk bunların gerçek yüzlerini gördü”

Müslüman Kürt halkın inançlarından taviz vermeyeceğinin altını çizen Karabulak, “Bu mazlum ümmetin yetim evlatları olan Kürtler hiç bir şekilde inancından taviz vermeyecektir. HDP ve türevleri bunu çok iyi biliyor. Kendi zihniyetlerini hâkim kılmanın tek yolunun bu halkın baskı ve zulüm ile sindirmek olduğunu zannediyor ama yanılıyorlar.  Seçim beyannamelerinden sonra bu halk bunların gerçek yüzlerini gördü.” ifadelerini kullandı.

“Batıda barış elçisi olarak gösterilen malum şahıs Kürdistan’da katil kimliğini ortaya koymaktadır”

“HDP’nin Müslüman Kürt Halkına LGBT ahlaksızlarını vekil olarak sunmasının aslında bu zihniyetin ne kadar çirkin bir alt yapısının olduğunu ortaya koyuyor.” diyen Karabulak, sözlerine şöyle devam etti: “Bu çirkin alt yapısını da insanlara baskı ve dayatmayla kabul ettirmeye çalışıyorlar. Ama kesinlikle biliyorlar ki Müslüman Kürt halkı bunu kabul etmeyecektir. Batıda süslü barış elçisi olarak gösterilen malum şahıs, Kürdistan’a geldiği zaman katil kimliğini ne yazık ki gösteriyor.”

“Bölgede seçmen üzerinde ciddi bir baskı var”

Bölgede seçmen üzerinde ciddi baskılar olduğunu da sözlerine ekleyen Karabulak, gerek kırsal kesimlerde gerekse de mahallerde anket adı altında insanların evlerini tek tek dolaşarak insanların baskı altına alınmaya çalışıldığını ve kentte malum zihniyetin kendi afişleri dışında hiçbir siyasi partinin afişlerine müsaade etmediğini ifade etti.

Açıklamasını sonunda Xenikê’de katledilen Mehmet Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan’ın şahadetlerini tebrik ettiğini söyleyen Karabulak, ailesine ve dava arkadaşlarına sabr-ı cemil niyaz etti. (Murat Dalgın-İLKHA)