Mustafa Yalçın’dan konser ve konferans salonu müjdesi

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekil Murat Zorluoğlu’nun talimatlarıyla Van’a bin 500 kişi kapasiteli konser ve konferans salonu yapacaklarının müjdesini verdi.

VAN 16.01.2018 13:00:33 0
Mustafa Yalçın’dan konser ve konferans salonu müjdesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Toplum Kültür ve Sanat Derneği Türk Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen konser büyük ilgi gördü. Şef İzzet Ceberrut yönetiminde Van Atatürk Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu Salonunda gerçekleştirilen ve Türk sanat müziğinin en güzel şarkılarının seslendirildiği geceye Vanlılar büyük ilgi gösterdi.
 

Konseri izleyenler arasında yer alan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, gecenin sonunda çiçek buketiyle Şef İzzet Ceberrut’a ve topluluğa verdikleri konserden dolayı teşekkür etti. Van Toplum Kültür ve Sanat Derneğinin kendilerine harika bir gece yaşattığını ifade eden Mustafa Yalçın, “Eserler arasında Van şarkılarının olması, Vanlı gençlerin kendi bestelerinin yer alması, Van’ın müzikte kat ettiği aşamayı göstermektedir. Gurur verici bir gelişme bu. Herkes bir şekilde saz çalıp şarkı söylüyor. Ama kendi şehrine ait beste yapmak müzikte fark oluşturmaktır. Vanlı gençlerden oluşan topluluğu keyifle izledik. Van Büyükşehir Belediyesi olarak kültüre ve sanata kalıcı yatırımlar yapıyoruz. Sanat dostlarına yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederim. Belediye olarak biz de bu tür etkinliklerden vazife çıkıyoruz. Bu tür sanatsal faaliyetlere herkesin destek sunması gerekir. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Murat Zorluoğulu’nun talimatlarıyla kentimize bu tür konserlerin ve aynı zamanda konferansların düzenleneceği bin 500 seyirci kapasiteli teknik donanıma sahip salon kazandırıyoruz. Konser salonunun yapımı için mimarlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Ayrıca kentimizde sanatsal ve kültürel çalışmaları destekleyeceğiz. Derneği, topluluğu ve gecede emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

 

Van Toplum Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Murat Oto’nun da bir konuşma yapmasının ardından konser sona erdi.