''Müslüman kardeşlerimizin desteğini bekliyoruz' dediler

SİYONİZM KARŞITI YAHUDİLERDEN İSRAİL'E BÜYÜK ÖFKE

VAN 31.07.2014 11:24:57 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Siyonizm karşıtı çalışmalar yürüten Baş Haham Jojel Weber Veiss, POSTA212'ye yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de uyguladığı şiddetten dolayı tüm Yahudiler'in haksız konuma düştüğünü söyledi 

Posta212.com'da konu ile ilgili yer alan haber:

"İsrail’in Gazze’ye başlattığı operasyon özellikle Türkiye’de Yahudilere karşı olan tepkinin ciddi derecede artmasına neden oldu. Öyle ki bir takım sanatçı ve siyasetçiler bu tepkiyi Yahudi soykırımının baş mimarı, Alman diktatör Hitler’i savunmaya kadar götürdü. Aslında her ne kadar Ortadoğu’da yaşanan bu savaşı Müslüman – Yahudi problemi gibi göstermek tarafların işine gelse de temelde yatan neden tamamen siyasi.

İsrail’in Gazze’ye karşı uyguladığı orantısız şiddete tepki gösterenler sadece Müslümanlar değil. Dünyanın dört bir yanında yaşayan birçok Yahudi de İsrail’e ve bölgede uyguladığı agresif politikaya tepkili.

Neturei Karta da, Filistin’e yönelik saldırıları protesto eden Yahudi örgütlerinden sadece biri. Üstelik tepkileri sadece savaşa değil; aynı zamanda İsrail’in Yahudilik maskesi altında yürüttüğü tüm politikalara da tepki gösteriyorlar. 1938 yılında Filistin’de kurulan örgüt, bugün Ramallah’tan Londra’ya, Brüksel’den New York’a kadar dünyanın birçok ülkesinde anti-Siyonist çalışmalar yürütüyor. Merkezleri ise İsrail’in toplam nüfusu kadar Yahudi’nin yaşadığı Amerika’da bulunuyor.

25 yıldır siyonizm karşıtı çalışmalarını sürdüren Baş Haham Joel Weber Veiss, POSTA212’ye yaptığı açıklamada dinler arası diyaloğun önemine dikkat çekerek, bölgede huzura kavuşmak ve çocuklara güzel bir dünya bırakmak için barış çağrısında bulundu. Gazetemize yaptığı açıklamada Yahudilikle Siyonizm’in tamamen farklı kavramlar olduğunun altını çizen Veiss, İsrail’in bölge halkına uyguladığı şiddetten dolayı dünyadaki tüm Yahudiler’in haksız yere suçlu duruma düştüğünü söyledi.

İsrail’in kuruluşu dahil olmak üzere sonrasında izlediği politikaların hem bölge halkı hem de dünyadaki Yahudiler için haksızlık olduğunu söyleyen Veiss sözlerine şöyle devam etti: Siyonizm, Yahudiliğe değil tamamen siyasi çıkarlara hizmet eden bir kavram. İsrail Devleti, diğer bazı dinlerde de örneklerini görebileceğimiz gibi, Tanrı inancını kullanarak hem insanların canına kastediyor hem de bizleri dünyaya yanlış tanıtıyor. Hiçbir devlet veya politikacının Yahudiliği ve kutsal kitabımızı kendi tekeli altına almaya hakkı yoktur. Buna ne Tanrı ne de biz izin veririz.”

Yahudiliğin öldürmeyi ve insanlara zarar vermeyi kesinlikle yasakladığını söyleyen Veiss, gazetemiz aracılığıyla Türkler’e de sağduyu çağrısında bulundu. 11 Eylül’den sonra Müslümanlar’ın tüm dünyada potansiyel birer terörist muamelesi görerek haksızlığa uğradığını belirten Veiss, kendilerini en çok Müslümanlar’ın anlayabileceğini söyledi. Veiss, “Müslüman kardeşlerimizin desteğini bekliyoruz” dedi.