MÜSİAD: Irkçı yazılar kardeşliğimizi bozar!

Gündemdeki bazı konuları İLKHA’ya değerlendiren Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Van şubesi yönetim kurulu üyesi Kerem Baynal demokratikleşme paketi ile kaldırılan andımızla birlikte kaldırılması gereken, Doğu ve Güney doğ

VAN 22.10.2013 12:08:34 0
MÜSİAD: Irkçı yazılar kardeşliğimizi bozar!
Tarih: 01.01.0001 00:00
12 Eylül 1980 askeri darbesinin kalıntıları olan, özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde dağlarda, yazılan “Ne mutlu Türküm diyene, Türk öğün, çalış, güven” gibi ırkçı yazıların bölge halkını ciddi anlamda rahatsız ettiğini belirten Baynal, Bunun halkın kardeşliğine de zarar verdiğini ifade ederek bu tür yazıların bir an önce kaldırılması gerektiğini belirtti.   
MÜSİAD’ Van şubesinin çalışmaları, Demokratikleşme paketi ve perakende yasası gibi konularda sorularımızı yanıtlayan Kerem Baynal, MÜSİAD’ın ulusal bir sivil toplum örgütü olduğunu ve özellikle Van’da 2011 depreminden sonra toparlanma sürecine girdiğinin altını çizdi.
Son zamanlarda Genç MÜSİAD kurulundakilerle girişimcilikle alakalı bir panel düzenlediklerini aktaran Baynal, “Bu panelde üniversiteden, organize sanayi bölgesinden, KOSGEB’den yetkili arkadaşlarımız katılarak deprem sonrası Van’ın durumu ve ayağa kalkması için yapılması gerekenler konusunda ciddi değerlendirmeler yapıldı. Bu panelle birlikte otuz genç kardeşimizin girişimcilik kursu sertifikasını dağıttık. Memleketimiz işsizlik ve kalifiye eleman sıkıntısı var. İnsanların yatırım yapma konusunda endişe ve sıkıntılarını gidermek için üzerimize düşen görevi yerine getirmek için başka kurumlarla çözüm noktasını bulunup değerlendirmeye çalışıyoruz. Ayrıca kaynağının KOSGEB olduğu bu girişimcilik kursundan sertifika alan kardeşlerimize kendi işlerini kurmaları için otuz bin hibe ve yetmiş bin lira da kredi olmak üzere yüz bin lira verilerek destek sağlanmaktadır” dedi.
“Paketin hedefi insan yararıdır”
15 maddelik demokratikleşme paketiyle hedeflenenin insanların yararı olduğunu ifade eden Baynal, uzun yıllardan beri Türkiye’nin istenmeyen güçler tarafından yönetildiğini ve insanların inançlarından dolayı mağdur edilip hapislere atıldığını belirterek, Atılan adımların son derece gecikmiş, olumlu adımlar olduğunu ifade etti.
83 yıldır çocuklara zorla okutulan Andımızın neyi ifade ettiği konusunda bir şey anlayamadığını söyleyen Kerem Baynal, “Biz bunu insanların tertipleştirme çalışması ve çocuklarımızın soğukta donması ve sıcakta bunalması olarak görüyoruz. İnsanların kendi özgür iradesiyle hangi andı kendine and olarak kabul ediyorsa o andı okumalarında yarar görüyoruz. Birilerinin dayatmasıyla bu ant bugüne kadar ne kimseyi profesör yaptı ne de çoban yaptı” diye konuştu.
“Irkçı yazılar kardeşliğimize gölge düşürüyor”
Özellikle daha önce de defalarca gündeme gelen ve demokratikleşme paketinde yer alması beklenen ırkçı yazılarla ilgili olarak Baynal,  Kürtlerin çoğunlukta olduğu bölgelerde gözle görülür bir şekilde “ne mutlu türküm diyene” vb. yazıların yazılmasının birliğimize beraberliğimize faydası olmadığı gibi kardeşliğimize gölge düşürdüğü ve kardeşliğimizi bozduğunu ve bunun ne bugüne kadar ne de bu günden sonra bir faydasının olmayacağını sözlerine ekledi.
“AVM ler maddi ve manevi ihtiyaçlara cevap vermeli”
Perakende yasasını da olumlu gördüğünü aktaran Kerem Baynal, AVM’lerin tüm maddi ihtiyaçlara cevap verdiğini ancak manevi ihtiyaçların görmezden gelindiğini söyledi.
Baynal devamla;  “Bakıyoruz ki devasa marketlere veya AVM lerde maddi olarak bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz. İşte bu yerlerde anne baba alışveriş yaparken çocukları sıkılmasın diye büyük çocuk alanları var ama manevi açıdan bir ibadethane maalesef görülmüyor. Buna zorunluluk getirilmesi elbette ki çok güzel” değerlendirmesinde bulundu. Murat Dalgın