Murat Karayılan: Biz de tutuklamalara başlayacağız

PKK'nın yöneticilerinden Murat Karayılan, örgütün 36'ncı yılında daha güçlü olduğunu belirtti. 6-7 Ekim olaylarını hatırlatarak tehditler savurduğu iddia edildi...

VAN 29.11.2014 11:12:00 0
Murat Karayılan: Biz de tutuklamalara başlayacağız
Tarih: 01.01.0001 00:00


Zaman'ın iddiasına göre; Gözaltı ve tutuklamalara yönelik operasyonların durmaması halinde kendilerinin de tutuklamalara başlayacağını söyledi. KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu da, Kobani olaylarında AKP’nin ilk defa iktidarını kaybetme korkusu yaşadığını, bir bakanın eylemlerin durdurulması için kendilerine yalvardığını öne sürdü.

Yüzlerce PKK’lının askerî düzen halinde sıralandığı alana gelen örgüt yöneticisi Karayılan, örgütün kuruluşuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kürt sorununun çözümü için bir an önce müzakerelerin başlaması ve tarafların karşılıklı adım atması gerektiğini savunan Karayılan, “Sürecin devamlılığı konusunda sadece bir tarafın adım atmasını isterseniz bu gerçekleşmez. Hiç kimse bu hakikati görmezden gelmemelidir. Son dönemde geliştirilen mücadele ve Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler bu gerçekliği daha net gözler önüne sermektedir. Türk devleti ve AKP hükümeti gerçekten demokratik bir çözümde samimiyse, o zaman çözümün ruhuna uygun pratik adımlar atmalıdır.” dedi. Ardından 6-7 Ekim olaylarını hatırlatarak tehditlerini şöyle sürdürdü: “Polisin sokaklardaki baskıları ve katliamları oldukça halkımızın da serhildanları olacaktır. Gözaltı ve tutuklamalar devam ettikçe halkımızın tepkileri de olacaktır. Bundan sonra eğer onlar tutuklamaları durdurmazlarsa, karşılığında biz de mecburen tutuklamalar yapmak durumunda kalırız. Eğer bu tür olayların yaşanması istenmiyorsa, o zaman bu türden, sürecin ruhuna aykırı davranışlardan bir an önce vazgeçmelidirler.”

KCK üyesi Karasu: AKP’li bakan ‘eylemleri bitiren’ diye bize yalvardı

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu da, Kobani olaylarında bir bakanın eylemlerin durdurulması için kendilerine yalvardığını öne sürdü. AKP’nin 6-8 Ekim olaylarında ilk defa iktidarını kaybetme korkusu yaşadığını iddia eden Karasu, “Öyle ki AKP’nin bir bakanı HDP’ lilere başvurarak, ‘Bu akşam olaylar olmasın, sakin geçsin. Hükümetimiz belirli adımlar atacak, belirli gelişmeler olur’ biçiminde yalvarırcasına bir istekte bulundu. HDP’liler üzerinden PKK’ya başvurarak bu olayların durdurulmasını istediler. Olaylar kısmen durulunca hemen psikolojik savaşı artırmışlar, olaylar sırasında HDP’ye gidip yalvaran, HDP’den olayların durdurulmasını isteyen ve İmralı’ya gidenler bu defa HDP’yi suçlamışlardır. Hatta Öcalan’ı bile suçlamışlardır. Hükümetin bir bakanının ‘Bu olaylar İmralı’nın çağrısıyla ortaya çıktı’ demesi, nasıl bir panik yaşadıkları ve buna dayanarak nasıl bir saldırganlık içine girdiklerinin en somut ifadesidir.” dedi.