Muradiye’de 3 ton EYP ele geçirildi

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleşen çalışmalar kapsamında, Van’ın Muradiye İlçesi Babacan Mahallesi dağlık alanında toplamda 3 ton el yapımı patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi.

VAN 17.11.2017 09:48:30 0
Muradiye’de 3 ton EYP ele geçirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Konuyla ilgili Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından, PKK/KCK bölücü terör örgütü faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; ilimiz Muradiye ilçesi Babacan Mahallesi dağlık alanına, örgüt mensuplarınca el yapımı patlayıcı (EYP) ve mühimmat gömüldüğü bilgisi alınmıştır.

16.11.2017 tarihinde, bahse konu alanda, İl Emniyet Müdürlüğümüz terörle mücadele, istihbarat, özel harekât ve bomba imha ekiplerince gerçekleştirilen operasyonel çalışmalar neticesinde; 150 kg.’lik 15 sanayi tüpü ile hazırlanarak amonyum nitrat ile güçlendirilmiş ve kablo düzeneği bağlı patlamaya hazır 2,25 ton EYP, 50 kg.’lik 15 mutfak tüpü ile hazırlanarak amonyum nitrat ile güçlendirilmiş ve kablo düzeneği bağlı patlamaya hazır 750 kg. EYP, 1 obüs topu mermisi ve 1 patlamış obüs topu mermisi içerisine hazırlanmış patlayıcı madde ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen patlayıcılar, gerekli güvenlik tedbirleri alınarak uzman ekiplerce yerinde imha edilmiştir. Bölgemizde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik terörle mücadele faaliyetlerine kararlılıkla devam edilmektedir” denildi.
Bölge Gazetesi Haber Merkezi