Muradiye'de Köylülerin Su Sorunu

Tarım arazilerini sulayamayan vatandaşlar, seçim döneminin yaklaşmasıyla siyasi partilere kapılarını kapattı

MURADİYE 20.10.2013 14:55:29 0
Muradiye
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Muradiye ilçesinde tarım arazilerini sulayamayan vatandaşlar, seçim döneminin yaklaşmasıyla siyasi partilere kapılarını kapattı.

İlçeye bağlı Topuzarpa, Uluşar, Ovapınar, Beydağı, Köşk, Kocasapan ve Yumaklı köylerinde yaşayan vatandaşlar, 1971 yılında yapılan ve tarım arazilerine su taşıyan kanalların işlevini yitirmesi nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor.

Uzun yıllardır yaşadıkları problemin çözülmemesi nedeniyle karar alan 7 köyün halkı, seçim dönemlerinde oy istemek üzere köylerine gelen ve verdikleri vaatleri yerine getirmeyen siyasilere bu dönem kapılarını kapattığını açıkladı.

Köy halkı, en büyük sorunlarının tarlalarına su taşıyan kanalların işlevini yitirmesi olduğunu bildirerek, köylerine gelen siyasilerin bu konuda verdikleri sözleri yerine getirmemesinden dolayı siyasilere güvenlerinin kalmadığını ifade etti.

Köylülerden Latif Şenbülbül, verimli tarım arazilerinin susuzluk nedeniyle adeta çöle dönüştüğünü vurgulayarak, tarımla uğraşan köylülerin su olmadığı için geçimlerini sağlayamayacak hale geldiğini ifade etti.

Seçimlerin yaklaşmasıyla tüm siyasi partilerin oy istemek için kendilerini ziyaret edeceğini anımsatan Şenbülbül, "Önümüzdeki seçimlerde hiçbir siyasi bizden oy beklemesin. Aldığımız kararla sorunumuz çözülmeden kimseye oy vermeyeceğiz" diye konuştu.

Tarlasına tohum eken çiftçi Hamdullah Turnalı ise "Tohumu atacağız ve yağmur yağmasını bekleyeceğiz. Başka çaremiz yok. Vekillerimiz ve yetkililerin canı sağ olsun" dedi.

Mustafa Yeşilgöz de tarlalarına su getiren kanalın 1971 yılında yapıldığını ancak bugüne kadar temizlenmediği için arazilere su gelmediğini belirterek, kanalların temizlenmesini istedi.